:

Wat zijn asperges a la flamande?

Michael Zwijsen
Michael Zwijsen
2025-09-12 02:40:29
Count answers : 4
0
Asperges op zijn Vlaams is een eenvoudig recept dat uit de middeleeuwse Vlaamse keuken stamt. Het bestaat uit gegaarde asperges, geklaarde boter, mimosa van hardgekookte eieren en peterselie.
Hendrik Erdoğan
Hendrik Erdoğan
2025-09-12 02:18:35
Count answers : 3
0
Asperges à la flamande is een klassieke bereiding van asperges waarbij de nadruk op de asperges ligt. Het recept bestaat uit 24 witte asperges, 4 eieren, 0,50 bosje peterselie, 150 g roomboter, nootmuskaat, peper en zout. Asperges schoonmaken en koken, kook de eieren 8 a 9 minuten voor een hardgekookt ei. Pel de eieren en prak ze met een vork, peterselie wassen en fijn hakken en meng dit door de eieren met nootmuskaat, peper en zout. Laat de roomboter zachtjes smelten en schep dan het drijvende witte bovenlaagje eraf. Schik de asperges op het bord en schep de eieren hier overheen in een brede strook zodat de koppen van de asperges onbedekt zijn. Giet hierover de gelaarde boter en voeg nog wat nootmuskaat toe naar smaak.

Lees ook

Welke boter voor asperges a la flamande?

150 g hoeveboter Laat de boter smelten en schep er het witte bovenlaagje af. Giet de geklaarde bot Lees meer

Wanneer zijn er Belgische asperges?

Er is heel wat teeltkennis voor nodig om ze te kunnen telen, en ze zijn slechts een korte periode in Lees meer

Pleun Bosman
Pleun Bosman
2025-09-12 01:33:59
Count answers : 6
0
Asperges a la flamande is een gerecht dat bestaat uit witte asperges, eieren, peterselie, hoeveboter, nootmuskaat, peper en zout. De asperges worden geschild van de kop naar beneden en gekookt in gezouten water. De eieren worden hardgekookt, gepeld en met een vork geplet. De peterselie wordt fijn gesneden en gemengd met de eieren, nootmuskaat, peper en zout. De boter wordt gesmolten en toegevoegd aan de eieren. Het gerecht wordt opgediend met de asperges op het bord en de eieren met boter en peterselie erop.
Marinus van de Velde
Marinus van de Velde
2025-09-11 23:18:46
Count answers : 3
0
Asperges a la flamande zijn asperges op z'n Vlaams. Deze asperges met ham en ei, gesmolten boter en peterselie wil je het hele voorjaar door eten. Asperges op z'n Vlaams zijn asperges met ham en ei. Asperges a la flamande zijn witte asperges. Asperges a la flamande zijn asperges met gesmolten boter en peterselie.

Lees ook

Hoe kook ik perfecte asperges?

Asperges koken: in 4 stappen naar een perfect resultaat Hoe moet je asperges koken? En hoelang moet Lees meer

Waarom asperges in koud water?

library.no_preview_available Lees meer

Aya van Mare
Aya van Mare
2025-09-11 22:29:04
Count answers : 7
0
Asperges a la flamande is een gerecht met witte asperges, kriel aardappels, eieren, roomboter, peterselie en Baambrugs big achterham. Schil de asperges – begin onder het kopje en schil helemaal naar beneden. Snijd vervolgens ongeveer 1,5 centimeter van de onderkant van de asperges af. Halveer de aardappels en breng ze aan de kook in een pan met koud water en een snufje zout. De aardappels zijn klaar wanneer u er makkelijk met een vork of mes doorheen kan prikken. Breng een pan gezouten water aan de kook. Kook de asperges 3 minuten. Zet daarna het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten in de pan met het hete water garen. Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten. Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren en prak ze grof. Smelt de boter ondertussen rustig in een pannetje. Hak een handje peterselie fijn en snijd de achterham in grove stukjes. Meng de peterselie en ham door de eieren. Haal de asperges uit de pan en laat ze goed uitlekken. Leg de asperges en de aardappels op een bord. Giet een scheut van de gesmolten boter over de asperges. Garneer de asperges in het midden met het mengsel van ei, ham en peterselie.