:

Wat zijn asperges a la flamande?

Valentijn van den Brink
Valentijn van den Brink
2025-10-03 20:15:48
Count answers : 7
0
Asperge Flamande, also known as Asparagus in the Flemish style, is a classic Belgian dish that sublimely showcases the delicate flavour of white asparagus. Asperge Flamande consists of perfectly cooked white asparagus served with a rich melted butter sauce, hard-boiled eggs, finely chopped parsley and a touch of nutmeg. This combination of simple, high-quality ingredients creates a harmony of flavours and textures, with the silky asparagus blending beautifully with the creamy sauce and the subtle aroma of the herbs. Asperge Flamande is an elegant and refined dish that inspires both home cooks and professional chefs with its timeless charm and culinary finesse.
Bryan Zuérius Boxhorn van Miggrode
Bryan Zuérius Boxhorn van Miggrode
2025-09-29 22:28:18
Count answers : 5
0
Asperges à la flamande zijn voor mij echt de ontdekking van dit aspergeseizoen. Van eieren, boter en peterselie maak je een volle, romige saus met veel smaak, die precies genoeg aan de asperges plakt. Asperges à la flamande zijn behoorlijk machtig. Asperges koken Schil de asperges zorgvuldig en kook ze zoals jij dat het liefst doet. Meng de gehakte of geprakte eieren en de gehakte peterselie door de gesmolten boter. Vis de asperges uit de pan, dep ze droog met een schone theedoek en verdeel over twee borden. Verdeel de saus over de asperges. Serveer met pasta, aardappels, brood en/of salade.

Lees ook

Welke boter voor asperges a la flamande?

150 g hoeveboter Laat de boter smelten en schep er het witte bovenlaagje af. Giet de geklaarde bot Lees meer

Wanneer zijn er Belgische asperges?

Er is heel wat teeltkennis voor nodig om ze te kunnen telen, en ze zijn slechts een korte periode in Lees meer

Veerle van Dam
Veerle van Dam
2025-09-24 23:46:09
Count answers : 7
0
Asperges à la Flamande worden à la Flamande gemaakt, dus met gesmolten boter, ham, ei en een aardappeltje. Ik ben d’er dol op en vertel je hier hoe je ze ouderwets maakt. Asperges à la Flamande op klassieke wijze Schil de asperges rondom met een “wieltje”, van 2 cm onder het kopje tot aan de kont en snijd daarna de laatste 2 cm van de kont af. Leg de asperges in een platte pan met koud water, een vingergreep suiker en een snuf zout. Breng het water aan de kook en laat met een schone theedoek of een platte deksel 5 tot 8 minuten garen. Controleer de garing met een naaldje halverwege de asperge. Haal de asperges met een schuimspaan uit het water en leg op een schone droge doek op een serveerschaal. Serveer met gekookte eieren, gekookte ham, gesmolten boter en peterselie.
Michael Zwijsen
Michael Zwijsen
2025-09-12 02:40:29
Count answers : 5
0
Asperges op zijn Vlaams is een eenvoudig recept dat uit de middeleeuwse Vlaamse keuken stamt. Het bestaat uit gegaarde asperges, geklaarde boter, mimosa van hardgekookte eieren en peterselie.

Lees ook

Hoe kook ik perfecte asperges?

Asperges koken: in 4 stappen naar een perfect resultaat Hoe moet je asperges koken? En hoelang moet Lees meer

Waarom asperges in koud water?

Asperges moeten worden gekookt in gekookt water, maar kunnen ook koud worden geserveerd. Laat de bun Lees meer

Hendrik Erdoğan
Hendrik Erdoğan
2025-09-12 02:18:35
Count answers : 8
0
Asperges à la flamande is een klassieke bereiding van asperges waarbij de nadruk op de asperges ligt. Het recept bestaat uit 24 witte asperges, 4 eieren, 0,50 bosje peterselie, 150 g roomboter, nootmuskaat, peper en zout. Asperges schoonmaken en koken, kook de eieren 8 a 9 minuten voor een hardgekookt ei. Pel de eieren en prak ze met een vork, peterselie wassen en fijn hakken en meng dit door de eieren met nootmuskaat, peper en zout. Laat de roomboter zachtjes smelten en schep dan het drijvende witte bovenlaagje eraf. Schik de asperges op het bord en schep de eieren hier overheen in een brede strook zodat de koppen van de asperges onbedekt zijn. Giet hierover de gelaarde boter en voeg nog wat nootmuskaat toe naar smaak.
Pleun Bosman
Pleun Bosman
2025-09-12 01:33:59
Count answers : 7
0
Asperges a la flamande is een gerecht dat bestaat uit witte asperges, eieren, peterselie, hoeveboter, nootmuskaat, peper en zout. De asperges worden geschild van de kop naar beneden en gekookt in gezouten water. De eieren worden hardgekookt, gepeld en met een vork geplet. De peterselie wordt fijn gesneden en gemengd met de eieren, nootmuskaat, peper en zout. De boter wordt gesmolten en toegevoegd aan de eieren. Het gerecht wordt opgediend met de asperges op het bord en de eieren met boter en peterselie erop.

Lees ook

Welke kruiden zijn lekker op asperges?

Voor nog meer smaak kun je groene asperges bestrooien met knoflookpoeder, tijm en rozemarijn. Lees meer

Wat is de beste maand om asperges te kopen?

Ieder jaar kijk ik dan ook reikhalzend uit naar ‘het witte goud’, dat over het algemeen in de period Lees meer

Marinus van de Velde
Marinus van de Velde
2025-09-11 23:18:46
Count answers : 6
0
Asperges a la flamande zijn asperges op z'n Vlaams. Deze asperges met ham en ei, gesmolten boter en peterselie wil je het hele voorjaar door eten. Asperges op z'n Vlaams zijn asperges met ham en ei. Asperges a la flamande zijn witte asperges. Asperges a la flamande zijn asperges met gesmolten boter en peterselie.
Aya van Mare
Aya van Mare
2025-09-11 22:29:04
Count answers : 10
0
Asperges a la flamande is een gerecht met witte asperges, kriel aardappels, eieren, roomboter, peterselie en Baambrugs big achterham. Schil de asperges – begin onder het kopje en schil helemaal naar beneden. Snijd vervolgens ongeveer 1,5 centimeter van de onderkant van de asperges af. Halveer de aardappels en breng ze aan de kook in een pan met koud water en een snufje zout. De aardappels zijn klaar wanneer u er makkelijk met een vork of mes doorheen kan prikken. Breng een pan gezouten water aan de kook. Kook de asperges 3 minuten. Zet daarna het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten in de pan met het hete water garen. Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten. Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren en prak ze grof. Smelt de boter ondertussen rustig in een pannetje. Hak een handje peterselie fijn en snijd de achterham in grove stukjes. Meng de peterselie en ham door de eieren. Haal de asperges uit de pan en laat ze goed uitlekken. Leg de asperges en de aardappels op een bord. Giet een scheut van de gesmolten boter over de asperges. Garneer de asperges in het midden met het mengsel van ei, ham en peterselie.

Lees ook

Waarom geen asperges na 24 juni?

De einddatum van het seizoen staat wel vast. Na 24 juni, de feestdag Sint Jan, worden asperges niet Lees meer

Wat is de beste kookmethode voor asperges?

Asperges zijn ook op vele andere manieren te bereiden. Bijvoorbeeld door te bakken, te wokken, te s Lees meer