:

Hoe kook ik perfecte asperges?

Kai Özcan
Kai Özcan
2025-09-12 02:45:59
Count answers : 11
0
Schil de asperges en snijd het houterige kontje ervan af. Doe in een pan water, de aspergeschillen en kontjes, het zout, de suiker, boter en foelie en maak hier een bouillon van door dit ongeveer 10 minuten op het vuur te zetten. Zeef de bouillon. Kook de asperges in de bouillon ongeveer 8 minuten. Laat de asperges nog 5 minuten in de pan nagaren, zonder dat het vuur aan staat. De asperges kun je koken in een bouillon die je maakt met de schillen en kontjes van de asperges. Vul een pan met water, de aspergeschillen en kontjes, het zout, de suiker, boter en foelie en zet dit voor ongeveer 10 minuten op het vuur. Zeef de bouillon om de aspergeschillen en kontjes er uit te halen. Kook de asperges in de bouillon voor ongeveer 8 minuten. Laat de asperges nog voor ongeveer 5 minuten in de pan nagaren, zonder dat het vuur aan staat.
Lauren Esajas
Lauren Esajas
2025-09-11 21:34:29
Count answers : 7
0
De makkelijkste manier om de asperges te bereiden vind ik altijd door het kort te laten koken en daarna de asperges in het hete water nog voor een minuut of tien te laten staan. Op die manier blijven de kopjes ook mooi heel en kook je de asperges niet stuk. Breng een pan met 2 liter water aan de kook. Voeg aan het kookwater een theelepel zout en een theelepel suiker toe. Schil de asperges en snij de houtige kontjes eraf. Kook de asperges vijf minuten in het water. Haal de asperges uit het water; dep ze een beetje droog en leg ze op een mooie schaal. Leg je eiermengsel in de breedte over de asperges heen zodat het er meteen feestelijk uitziet en giet wat van de gesmolten boter eroverheen.

Lees ook

Welke boter voor asperges a la flamande?

150 g hoeveboter Laat de boter smelten en schep er het witte bovenlaagje af. Giet de geklaarde bot Lees meer

Wanneer zijn er Belgische asperges?

Er is heel wat teeltkennis voor nodig om ze te kunnen telen, en ze zijn slechts een korte periode in Lees meer

Esmee Timmermans
Esmee Timmermans
2025-09-11 21:25:16
Count answers : 6
0
Witte asperges moeten ongeveer 5-10 min. koken en groene asperges kook je al binnen 5 min. gaar. Witte asperges moeten ongeveer 10 min. koken in een ruime pan met water en zout. Tip: haal de pan daarna van het vuur en laat de asperges nog eens 5-10 nagaren in het kookvocht. Groene asperges koken doe je in ongeveer 3-4 min. Nu kun je de asperges in 10 min. koken in ruim water met zout. Draai vervolgens het vuur uit en laat de asperges nog eens 5-10 min. nagaren. Dikke asperges kun je het beste 12 minuten koken. Bij dunne asperges heb je misschien wel al genoeg aan 5-7 minuten. Bevroren asperges moeten minder lang koken dan verse asperges. Laat de bevroren asperges eerst 5 min. zachtjes koken. Haal dan de pan van het vuur en laat ze nog eens 5 tot 10 min. nagaren in het kookvocht.
Elisabeth Huls
Elisabeth Huls
2025-09-11 21:19:15
Count answers : 5
0
Asperges koken: in 4 stappen naar een perfect resultaat Hoe moet je asperges koken? En hoelang moeten ze koken? Vind hier tips en trucs.

Lees ook

Wat zijn asperges a la flamande?

Asperges a la flamande is een gerecht dat bestaat uit witte asperges, eieren, peterselie, hoeveboter Lees meer

Waarom asperges in koud water?

Asperges moeten worden gekookt in gekookt water, maar kunnen ook koud worden geserveerd. Laat de bun Lees meer