:

Wat is de beste kookmethode voor asperges?

Jasper van der Brink
Jasper van der Brink
2025-09-12 02:35:53
Count answers : 14
0
Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Voeg een snufje zout toe. Kookt het water? Voeg de asperges toe en breng opnieuw aan de kook. Laat dunne asperges dan 3 minuten zachtjes koken. Zet de warmtebron uit en laat 10 minuten nagaren. Kook dikke asperges 5 minuten zachtjes. Zet de warmtebron uit en laat 10 minuten nagaren. Houd het deksel op de pan. Haal de asperges daarna voorzichtig met een schuimspaan uit het kookvocht. Laat ze, voordat je ze serveert, goed uitlekken.
Tijmen Soos
Tijmen Soos
2025-09-12 00:07:18
Count answers : 7
0
De bereidingswijze van witte en groene asperges verschilt. Witte asperges koken: leg de geschilde asperges in een pan met water. Vul de pan met een laag water tot net boven de asperges en doe er een snufje zout en suiker bij . Breng alles aan de kook en laat de asperges 5 tot 8 minuten zachtjes doorkoken. Groene asperges koken: zet de asperges rechtop in een pan met koud water en laat ze 15 tot 30 minuten staan. Kook de asperges, afhankelijk van de dikte, 3 tot 5 minuten in water met een snufje zout. Groene asperges grillen: meng wat olijfolie, knoflook, verse peterselie en een beetje zout en peper en giet dit over de groene asperges heen. Grill de asperges ongeveer 10 minuten in een grillpan of op de barbecue, of zet ze 20 minuten in de oven.

Lees ook

Welke boter voor asperges a la flamande?

150 g hoeveboter Laat de boter smelten en schep er het witte bovenlaagje af. Giet de geklaarde bot Lees meer

Wanneer zijn er Belgische asperges?

Er is heel wat teeltkennis voor nodig om ze te kunnen telen, en ze zijn slechts een korte periode in Lees meer

Lise Doornhem
Lise Doornhem
2025-09-11 23:56:56
Count answers : 3
0
Asperges zijn ook op vele andere manieren te bereiden. Bijvoorbeeld door te bakken, te wokken, te stomen of gepureerd in de soep. Voor het koken van de asperges heeft u uiteraard een pan nodig. U kunt hiervoor een normale grote pan gebruiken. Houdt u echter van extra gemak, en wilt u graag uw asperges zo min mogelijk beschadigen tijdens het kookproces? Kies dan voor een echte aspergepan. Normale asperges zullen in ongeveer 10 tot 12 minuten garen, dikkere stengels hebben misschien wel 15 tot 20 minuten nodig. U kan de asperges ook iets korter koken en een minuut of 10 met deksel van het vuur laten staan. Zo garen ze nog even door en worden ze extra zacht. U kan de asperges ook testen door met een vork voorzichtig in de ondereinden te prikken. Indien de asperge daar zacht en soepel is zijn de asperges gaar.