:

Waarom asperges in koud water?

Jasmijn Vervoort
Jasmijn Vervoort
2025-10-12 21:25:19
Count answers : 6
0
Als je asperges opzet in koud water, duurt het dus een stuk langer voordat ze gaar zijn dan wanneer je ze blancheert in kokend water. Onder de rivieren, waar juist boterzachte asperges met gejuich worden ontvangen, kun je asperges beter in koud water opzetten met een snuf zout en suiker. Zet het water af, zodra het kookt en laat de asperges in het kookwater afkoelen.
Ayoub van Vliet
Ayoub van Vliet
2025-10-05 21:07:50
Count answers : 7
0
Asperges schillen en schoonmaken: zo doe je dat het beste Voor het koken: asperges schillen Als je asperges niet schilt voordat je ze klaarmaakt, kunnen ze erg taai zijn. De asperges het beste even een half uurtje in koud water laten weken.

Lees ook

Welke boter voor asperges a la flamande?

150 g hoeveboter Laat de boter smelten en schep er het witte bovenlaagje af. Giet de geklaarde bot Lees meer

Wanneer zijn er Belgische asperges?

Er is heel wat teeltkennis voor nodig om ze te kunnen telen, en ze zijn slechts een korte periode in Lees meer

Mohammed Mohammad
Mohammed Mohammad
2025-10-02 12:12:56
Count answers : 10
0
Groene asperges koken gaat anders dan witte. Eerst zet je de asperges rechtop in een pan met koud water.
Valentijn Willemsen
Valentijn Willemsen
2025-09-25 09:16:06
Count answers : 15
0
Als je toch wat minder verse exemplaren te pakken hebt, kan je ze voor het bereiden best een half uurtje in koud water leggen. Zo frissen ze op en wordt hun schil weer soepel.

Lees ook

Hoe kook ik perfecte asperges?

Asperges koken: in 4 stappen naar een perfect resultaat Hoe moet je asperges koken? En hoelang moet Lees meer

Wat zijn asperges a la flamande?

Asperges a la flamande is een gerecht dat bestaat uit witte asperges, eieren, peterselie, hoeveboter Lees meer

Jolie van Dam
Jolie van Dam
2025-09-12 00:36:27
Count answers : 5
0
Asperges moeten worden gekookt in gekookt water, maar kunnen ook koud worden geserveerd. Laat de bundel ongeveer 15 minuten in een pan met licht gezouten kokend water liggen. Wikkel enkele asperges in ham of gerookte zalm. Durf hierbij witte en groene asperges te combineren. Snij eens asperges in schuine stukken en stoof ze zonder kleuren en vetstof met een weinig water of witte wijn. De asperges schillen met een dunschiller en ze beetgaar koken in lichtjes gezouten water. De stukjes asperge samen met het kookvocht doorsteken in een roerzeef. De stukjes asperge laten gaarkoken in een weinig licht gezouten water. Laat de gare asperges op een keukendoek uitlekken.