:

Welke kruiden zijn lekker bij spruitjes?

Rick Konings
Rick Konings
2025-09-23 00:31:06
Count answers : 6
0
Kruiden bij spruitjes zijn ontzettend veelzijdig en een beetje afhankelijk van je bereidingswijze. Als je gaat voor gekookte spruitjes is een snuf nootmuskaat of kurkuma altijd lekker. Wok je ze of rooster je ze? Ga dan bijvoorbeeld voor knoflook, chilipeper vlokken en marjolein. Marjolein heeft een verfijnde, zoete geur en smaak. Heerlijk bij allerlei groenten, zoals spruitjes!
Jayda Zhou
Jayda Zhou
2025-09-18 13:59:09
Count answers : 9
0
Je kunt variëren met de kruiden, maar deze versie met knoflook, rozemarijn en citroen is momenteel mijn favoriet. Doe twee eetlepels olijfolie in een kommetje en knijp de teen knoflook uit boven de olie. Voeg de rozemarijn toe en roer goed. Rasp de schil van de citroen en doe de rasp bij de olie.

Lees ook

Kunnen we honing aan spruitjes toevoegen?

Om deze groente extra lekker te maken, marineer ik de spruitjes in een grote kom met honing, olijfol Lees meer

Hoe lang moet ik spruitjes in de oven roosteren?

Plaats de bakpplaat nu voor ongeveer 25 à 30 minuten in de oven totdat de spruitjes net gaar en goud Lees meer

Anne van Maasgouw
Anne van Maasgouw
2025-09-09 02:02:15
Count answers : 7
0
Kruid de aardappelen en spruiten naar smaak met zout en peper. Voor wat extra smaak kun je extra groenten of kruiden toevoegen aan de spruiten. Denk bijvoorbeeld aan sjalotjes, champignons en peterselie.
Daniel Dijkstra
Daniel Dijkstra
2025-08-31 06:17:11
Count answers : 8
0
Karwijzaad: Geeft een subtiele, anijsachtige smaak die goed past bij de aardse tonen van spruitjes. Majoraan: Een kruidige, milde smaak die spruitjes extra smaakdiepte geeft. Salie: Voor een licht peperige en aardse smaak die goed past bij geroosterde spruitjes. Peterselie: Geeft een frisse, groene smaak die de bitterheid van spruitjes balanceert. Nootmuskaat: Een klassieke keuze voor gekookte spruitjes, met zijn warme en subtiele zoete smaak. Gehakte verse knoflook: Voor een hartige, aromatische smaak. Ketjap Manis: Geeft een licht zoete en hartige smaak die de bitterheid van spruitjes balanceert. Bieslook: Geeft een subtiele uiensmaak die goed past bij gekookte spruitjes. Rozemarijn: Geeft een kruidige, aromatische smaak die goed past bij geroosterde spruitjes. Groentenkruiden: Een veelzijdige mix die goed past bij zowel gekookte als geroosterde spruitjes. Garam Masala: Voor een Oosterse twist en een warme, kruidige smaak. Kerriepoeder: Geeft spruitjes een licht kruidige, aromatische toets die goed werkt in zowel geroosterde als gewokte bereidingen.

Lees ook

Zijn geroosterde spruitjes gezond?

Geroosterde spruitjes zijn heel gezond. Ze bevatten kalium, magnesium, fosfor, vezels, en vitamine A Lees meer

Wat zorgt ervoor dat spruitjes lekkerder smaken?

Om dit gedeelte te verwijderen, snijd je het kontje van elke spruit weg. Voeg dan een lepel suiker t Lees meer

Willem van der Heijden
Willem van der Heijden
2025-08-31 05:22:17
Count answers : 7
0
Spruiten kun je klassiek combineren met nootmuskaat. Andere opties zijn tijm, knoflook of rozemarijn, of frisse opties als citroenrasp. Spruiten zijn ook heerlijk met een glaze: denk aan een glaze op basis van honing of balsamico.