Paprika wordt heerlijk zoet door de natuurlijke suikers en blijft stevig en behoudt bite.
Courgette neemt makkelijk rooksmaak op en behoudt structuur als je dikke plakken snijdt.
Aubergine krijgt een smeuïge textuur en diepe smaak en is perfect in plakken of gehalveerd.
Asperges zijn zeer geschikt voor directe hitte, vooral groene asperges, en blijven knapperig met een nootachtige smaak.
Maïskolf wordt zoeter door de karamellisatie en kan met of zonder schil worden gegrild.
Zoete aardappel heeft een hoog zetmeelgehalte, waardoor ze lekker krokant worden en karamelliseert mooi en krijgt een diepe smaak.
Champignons nemen goed rookaroma’s op en blijven sappig en stevig.
Rode ui wordt zoet en zacht bij grillen en kan in ringen of gehalveerd op de grill.
Bloemkool heeft een stevige structuur, perfect voor grillen, en krijgt een nootachtige smaak.
Spruitjes krijgen een heerlijke, geroosterde smaak en kunnen gehalveerd of in een skillet gegrild worden.
Venkel heeft een stevige structuur en karamelliseert mooi en krijgt een milde, zoete anijssmaak bij grillen.
Wortels worden heerlijk zoet door de natuurlijke suikers en kunnen direct op de grill of indirect gegaard worden.
Paksoi de stevige stelen blijven knapperig bij grillen en neemt goed rooksmaak op.
Radicchio bittere smaak wordt milder en zoeter bij hitte en bladeren krijgen een mooie rokerige smaak.
Prei krijgt een zachte, zoete smaak en blijft stevig en neemt goed rookaroma’s op.