:

Hoe maak ik lekkere en simpel pesto?

Noëlle van den Velde
Noëlle van den Velde
2025-09-18 22:39:44
Count answers : 6
0
Palmkool gaar koken in ongeveer 10 minuten, daarna uitlekken. Fijnmalen met knoflook, olie, kaas, pijnboompitten, peper en zout. Rooster de noten of pijnboompitten licht goudbruin in een droge koekenpan en laat ze een beetje afkoelen. Gooi simpelweg alle ingrediënten, behalve de olie en peper, in de keukenmachine. Even kort laten draaien tot alles grof gehakt is, dan een flinke scheut olijfolie erbij, nog even draaien en op smaak brengen met wat vers gemalen peper. Kook je favoriete pasta beetgaar en meng dit met de pesto. Je kunt er ook nog roergebakken stukjes kipfilet of roergebakken paddenstoelen doorheen doen.
Ayden Smeets
Ayden Smeets
2025-09-18 21:52:56
Count answers : 5
0
Om te beginnen basilicum nodig, ik gebruik hiervoor meestal 1 heel basilicumplantje, zo'n 40 gram ongeveer. De basilicum knip ik los van het plantje en dit doe ik in de beker van een staafmixer. Ik rooster vervolgens de pijnboompitjes tot ze mooi goudbruin zijn. Om de pesto te maken gebruik ik 1/2 teentje knoflook. Breng de pesto goed op smaak met peper en zout. Doe alle blaadjes plus de steeltjes van je basilicumplantje af in het bakje van je staafmixer. Draai het even tot een puree, het geeft niet als het niet helemaal glad wordt. Voeg nu het gehakte teentje knoflook, de pijnboompitjes en de parmezaanse kaas toe en wat van de olijfolie en draai weer even door. Voeg nu de rest van de olie toe en kijk hoe de dikte van de pesto is. Draai het niet tot een puree, pesto mag stukjes hebben. Voeg nu peper en zout naar smaak toe.

Lees ook

Welke kruiden in pesto?

Planten, met dit deel van pesto kun je eindeloos variëren. Je kunt zowel bladeren als bloemen gebru Lees meer

Hoe maak ik mijn eigen pesto?

Voor het maken van de pesto heb je een vijzel, staafmixer of keukenmachine nodig. Ik gebruikte zelf Lees meer

Sepp Verbeek
Sepp Verbeek
2025-09-18 21:09:10
Count answers : 4
0
Zelf pesto maken is een leuk klusje om te doen. Het is ontzettend makkelijk en je bepaalt zelf de mate van grofheid en smaak. Zorg voor hele verse basilicum, het liefst vers geplukt van een plantje. Doe de basilicumblaadjes in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg vervolgens de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook en de olijfolie toe. Mix dit in de keukenmachine tot een mooie pesto. Je kunt hem zo fijn of grof malen als je zelf lekker vindt. Voeg naar smaak wat citroensap en versgemalen zwarte peper toe. Even omscheppen, proeven en klaar is je zelfgemaakte groene pesto.