:

Hoe maak ik lekkere en simpel pesto?

Sylvie Bos
Sylvie Bos
2025-10-16 23:37:45
Count answers : 7
0
Bereidingstijd: 10 minuten Recept voor: 2 personen 30 gr verse basilicum 2 el pijnboompittenscheut olijfolie 1 teen knoflook 2 el Parmezaanse kaas geraspt Begin met het roosteren van ongeveer twee eetlepels pijnboompitjes. Doe dit in een koekenpan zonder boter of olie op een redelijk hoog vuurtje. Als de pijnboompitten mooi bruin zijn geworden, kun je het vuur uitzetten. Doe de basilicum, pijnboompitjes, scheut olijfolie, 1 teen knoflook en 2 el Parmezaanse kaas in een keukenmachine of mengbeker. Hak alles goed fijn. Is het te droog, voeg er dan nog wat olijfolie aan toe.
Sten Hoedemakers
Sten Hoedemakers
2025-10-07 18:43:03
Count answers : 6
0
Voor de klassieke groene pesto heb je basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse / Pecorino kaas, knoflook en olijfolie nodig. De verhoudingen zijn een richtlijn. Ga op zoek naar jouw favoriete verhoudingen. Met een hand spinazie, restje zongedroogde tomaatjes, kaas, knoflook, olijfolie en pijnboompitten draai je een simpele pesto in elkaar. Je kunt pesto invriezen. Gebruik hiervoor een ijsklonthouder om porties te maken. Zo kun je langer genieten van zelfgemaakte pesto.

Lees ook

Welke kruiden in pesto?

Pesto is een van de bekendste sauzen uit Italië. Het is een groene en koude saus die traditioneel ge Lees meer

Hoe maak ik mijn eigen pesto?

Haal al het groen van de basilicumplant af en snij het iets kleiner, zodat het makkelijk in de hakmo Lees meer

Muhammed van den Heuvel
Muhammed van den Heuvel
2025-09-30 20:08:16
Count answers : 9
0
Haal al het groen van de basilicumplant af en snij het iets kleiner, zodat het makkelijk in de hakmolen past. Gebruik zowel de blaadjes als de stengels. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten toe en draai tot een puree. Voeg nu de olijfolie in gedeeltes toe, tot de pesto de gewenste dikte heeft. Haal de pesto uit de hakmolen en breng op smaak met zout en peper.
Noëlle van den Velde
Noëlle van den Velde
2025-09-18 22:39:44
Count answers : 9
0
Palmkool gaar koken in ongeveer 10 minuten, daarna uitlekken. Fijnmalen met knoflook, olie, kaas, pijnboompitten, peper en zout. Rooster de noten of pijnboompitten licht goudbruin in een droge koekenpan en laat ze een beetje afkoelen. Gooi simpelweg alle ingrediënten, behalve de olie en peper, in de keukenmachine. Even kort laten draaien tot alles grof gehakt is, dan een flinke scheut olijfolie erbij, nog even draaien en op smaak brengen met wat vers gemalen peper. Kook je favoriete pasta beetgaar en meng dit met de pesto. Je kunt er ook nog roergebakken stukjes kipfilet of roergebakken paddenstoelen doorheen doen.

Lees ook

Wat moet er allemaal in pesto?

Pesto alla genovese is een mengsel van olijfolie, basilicumblaadjes, zeezout, pijnboompitten en peco Lees meer

Wat zijn de benodigdheden voor het maken van pesto?

Pesto alla genovese is een mengsel van olijfolie, basilicumblaadjes, zeezout, pijnboompitten en peco Lees meer

Ayden Smeets
Ayden Smeets
2025-09-18 21:52:56
Count answers : 5
0
Om te beginnen basilicum nodig, ik gebruik hiervoor meestal 1 heel basilicumplantje, zo'n 40 gram ongeveer. De basilicum knip ik los van het plantje en dit doe ik in de beker van een staafmixer. Ik rooster vervolgens de pijnboompitjes tot ze mooi goudbruin zijn. Om de pesto te maken gebruik ik 1/2 teentje knoflook. Breng de pesto goed op smaak met peper en zout. Doe alle blaadjes plus de steeltjes van je basilicumplantje af in het bakje van je staafmixer. Draai het even tot een puree, het geeft niet als het niet helemaal glad wordt. Voeg nu het gehakte teentje knoflook, de pijnboompitjes en de parmezaanse kaas toe en wat van de olijfolie en draai weer even door. Voeg nu de rest van de olie toe en kijk hoe de dikte van de pesto is. Draai het niet tot een puree, pesto mag stukjes hebben. Voeg nu peper en zout naar smaak toe.
Sepp Verbeek
Sepp Verbeek
2025-09-18 21:09:10
Count answers : 5
0
Zelf pesto maken is een leuk klusje om te doen. Het is ontzettend makkelijk en je bepaalt zelf de mate van grofheid en smaak. Zorg voor hele verse basilicum, het liefst vers geplukt van een plantje. Doe de basilicumblaadjes in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg vervolgens de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook en de olijfolie toe. Mix dit in de keukenmachine tot een mooie pesto. Je kunt hem zo fijn of grof malen als je zelf lekker vindt. Voeg naar smaak wat citroensap en versgemalen zwarte peper toe. Even omscheppen, proeven en klaar is je zelfgemaakte groene pesto.

Lees ook

Is zelfgemaakte pesto gezond?

Het antwoord is ja, zelfgemaakte pesto kan gezond zijn, mits met mate gegeten wordt. Zo op het eers Lees meer

Kan je pesto maken met gedroogde basilicum?

Verse of gedroogde basilicum en/of Verse of gedroogde oregano en/of Verse of gedroogde rozemarijn Lees meer