:

Waar bestaat een marinade uit?

Amélie Polat
Amélie Polat
2025-10-24 11:15:19
Count answers : 8
0
Een marinade maken is trouwens helemaal niet moeilijk. 1. Zoete barbecue-marinade 100 g appelstroop 100 ml ketchup 2 eetlepels bruine suiker 1 teentje geplette knoflook 1 theelepel kaneelpoeder Sap van een halve citroen Peper en zout naar smaak 2. Yoghurt en knoflook marinade 200 ml volle yoghurt 4 teentjes geplette knoflook Een half bosje fijngehakte peterselie Peper en zout naar smaak 3. Pittige marinade met oregano en chilipeper 1 eetlepel gedroogde oregano 1 theelepel chilipoeder 4 eetlepels olijfolie 1 theelepel zeezout 1 teentje geplette knoflook 4. Frisse marinade met citroen en koriander 1 eetlepel geraspte citroenschil 1 theelepel citroengraspoeder Een half bosje fijngehakte koriander 4 eetlepels olijfolie Peper en zout naar smaak 5. Kerrie en kokosmelk marinade 50 ml kokosmelk 1 eetlepel kerriepoeder 50 ml ananassap Peper en zout naar smaak 6. Tijm-honing marinade Een handjevol tijmblaadjes fijngehakt 2 eetlepels vloeibare honing 1 theelepel mosterd 100 ml sinaasappelsap 7. Gember en soja marinade Geraspte gemberwortel 2 teentjes geperste knoflook 2 eetlepels sojasaus 2 eetlepels olijfolie
Beau van der Heyden
Beau van der Heyden
2025-10-18 06:48:40
Count answers : 5
0
Een marinade is een aromatische vloeistof of droge stof die wordt toegevoegd aan vlees, vis, groente, fruit of brood om het malser en lekkerder te maken. Marinades zijn er droog, op waterbasis, oliebasis of bestaande uit een combinatie van water en olie. Een droge marinade is een mengsel van droge bestanddelen, veelal kruiden en specerijen. Marinades op waterbasis dringen door tot de kern van het product en zorgen zo voor een volle, kruidige smaak. Marinades op oliebasis hebben geen inwerktijd nodig, omdat de olie niet in het product trekt.

Lees ook

Welke kruiden zijn het beste om te marineren?

1 deel olie 1 deel zuur 1 of 2 delen smaakmakers Ajuin, look, verse of gedroogde kruiden geven je Lees meer

Wat heb je nodig voor marinade?

Een marinade bestaat uit vet, zuur en smaakmakers. Vet zoals olie. Zuur zoals citroensap of azijn. S Lees meer

Johannes Kalloe
Johannes Kalloe
2025-10-14 16:10:08
Count answers : 10
0
Een marinade, ook wel vloeistof genoemd, kan bestaan uit een combinatie van oliën, zuren en kruiden en specerijen. Een goede marinade bestaat uit drie basiscomponenten: Olie, Zuur, Smaakmakers.
Elisa Elsjan of Wipper
Elisa Elsjan of Wipper
2025-10-04 16:30:28
Count answers : 10
0
Marinade is een meestal zure, aromatische vloeistof die wordt gebruikt voor het verbeteren van de smaak en het malser dan wel krokanter maken van vlees, vis, tofoe, groenten en brood. Vaak gebruikte ingrediënten zijn: water kruiden azijn plantaardige olie wijn keukenzout sojasaus worcestersaus yoghurt.

Lees ook

Welke drie soorten marinades zijn er?

Er zijn droge marinades. Er zijn marinades op waterbasis. Er zijn marinades op oliebasis. Lees meer

Kun je verse kruiden gebruiken in een marinade?

Ook met verse kruiden kun je veel aroma en smaak aan je gerecht geven. Let wel op bij BBQ-marinades Lees meer

Floris Douglas tot Springwoodpark
Floris Douglas tot Springwoodpark
2025-09-30 14:24:13
Count answers : 9
0
Een marinade bevat wél een aantal basis ingrediënten. Allereerst een olie, want olie zorgt ervoor dat de marinade mooi bindt aan het vlees. Verder horen er zuren in een marinade, bijvoorbeeld citroen, azijn of wijn, want zuren zorgen ervoor dat het spierweefsel in het vlees wordt afgebroken, waardoor het dus malser wordt. Verder: specerijen en kruiden zoals een sjalotje en basilicum en we gebruiken zouten, want dat geeft niet alleen veel smaak, maar breekt ook het spierweefsel verder af. En ook een goede tip: gember. Gember is een ingrediënt waar enzymen in zitten, die ook het spierweefsel afbreken. Die enzymen zitten overigens ook in kiwi en ananas. Maar het lievelingsingrediënt van onze chef Ruben Meijboom is toch wel sushi azijn. Omdat sushi azijn zuren en zouten bevat én een licht filmend effect heeft, waardoor de marinade mooi bindt aan het vlees.
Mika Uphuis
Mika Uphuis
2025-09-17 04:37:19
Count answers : 9
0
Een marinade bestaat uit vet, zuur en smaakmakers. Een marinade bestaat uit vet (zoals olie), zuur (zoals citroensap of azijn) en smaakmakers (zoals kruiden, knoflook of mosterd). De basis van marinade is vet, zuur en smaakmakers.

Lees ook

Hoe maak je van droge kruiden een marinade?

Een droge marinade of kruidenmix bestaat uit een kruidenmix van zout, peper en heel wat andere kruid Lees meer

Hoe lang mag je maximaal marineren?

Voor kipfilets, drumsticks en dijen is een marineertijd van 30 minuten tot 2 uur meestal voldoende o Lees meer

Tim Bresé
Tim Bresé
2025-09-17 02:27:39
Count answers : 6
0
Een natte marinade bestaat meestal uit een mix van olie, azijn of citroensap, kruiden en specerijen. Basis: Combineer olijfolie, citroensap of azijn, zout en peper. Kruiden en Specerijen: Voeg knoflook, uien, paprika, komijn, en rozemarijn toe voor extra smaak. Zoet: Een vleugje honing of bruine suiker kan de smaken balanceren.