:

Wat heb je nodig voor marinade?

Adriana Kurt
Adriana Kurt
2025-10-09 13:23:30
Count answers : 6
0
1 deel zuur ingrediënt 1 deel vet ingrediënt 1 of 2 delen smaakmakers Mogelijke zure ingrediënten zijn azijn, wijn, sherry, citroensap, yoghurt en zelfs karnemelk. Denk aan olijfolie, notenolie, sesamolie, zonnebloemolie… De smaakmakers zorgen er voor dat je van gewoontjes naar WAUW gaat. Denk aan gedroogde of verse kruiden, ajuin, look, mosterd, sojasaus, suiker, honing, gember en zout. Wie het graag wat pittiger heeft, kan wat gedroogde of verse chilipepers toevoegen aan de marinade.
Tim Soekhoe
Tim Soekhoe
2025-10-02 09:04:36
Count answers : 6
0
2 tenen knoflook 1 centimeter verse gember 1 ui 1 eetlepel sambal oelek halve biologische citroen of limoen 1 eetlepel honing of suiker 1 theelepel sesamolie 1 eetlepel sojasaus 6 eetlepels ketjap manis vers gemalen zwarte peper optioneel: 3 blaadjes djeroek poeroet

Lees ook

Welke kruiden zijn het beste om te marineren?

1 deel olie 1 deel zuur 1 of 2 delen smaakmakers Ajuin, look, verse of gedroogde kruiden geven je Lees meer

Welke drie soorten marinades zijn er?

Er zijn droge marinades. Er zijn marinades op waterbasis. Er zijn marinades op oliebasis. Lees meer

Lukas Polat
Lukas Polat
2025-09-28 18:35:26
Count answers : 8
0
Je hebt voor een marinade onder meer nodig: 100 g appelstroop 100 ml ketchup 2 eetlepels bruine suiker 1 teentje geplette knoflook 1 theelepel kaneelpoeder Sap van een halve citroen Peper en zout naar smaak 200 ml volle yoghurt 4 teentjes geplette knoflook Een half bosje fijngehakte peterselie 1 eetlepel gedroogde oregano 1 theelepel chilipoeder 4 eetlepels olijfolie 1 theelepel zeezout 1 teentje geplette knoflook 1 eetlepel geraspte citroenschil 1 theelepel citroengraspoeder Een half bosje fijngehakte koriander 4 eetlepels olijfolie 50 ml kokosmelk 1 eetlepel kerriepoeder 50 ml ananassap Een handjevol tijmblaadjes fijngehakt 2 eetlepels vloeibare honing 1 theelepel mosterd 100 ml sinaasappelsap Geraspte gemberwortel 2 teentjes geperste knoflook 2 eetlepels sojasaus 2 eetlepels olijfolie
Dave Melet
Dave Melet
2025-09-17 03:30:02
Count answers : 9
0
Een marinade bestaat uit vet, zuur en smaakmakers. Vet zoals olie. Zuur zoals citroensap of azijn. Smaakmakers zoals kruiden, knoflook of mosterd.

Lees ook

Kun je verse kruiden gebruiken in een marinade?

Ook met verse kruiden kun je veel aroma en smaak aan je gerecht geven. Let wel op bij BBQ-marinades Lees meer

Hoe maak je van droge kruiden een marinade?

Een droge marinade of kruidenmix bestaat uit een kruidenmix van zout, peper en heel wat andere kruid Lees meer