:

Hoe rooster je venkel in de oven, Jamie Oliver?

Julia Kerkhof
Julia Kerkhof
2025-10-05 11:34:12
Count answers : 5
0
Snij de venkel in 8 stukken. Kook de aardappels en venkel 6 minuutjes. Giet ze af en doe de aardappels en venkel in een grote braadslede en bestrooi royaal met zeezout en peper. Strooi er de helft van de peterselie over, alle knoflook, boter en een goede scheut olijfolie. Schep alles door elkaar. Rooster 30-40 minuten.
Leon Lommert
Leon Lommert
2025-09-29 01:58:16
Count answers : 10
0
De venkelknol snijd je in plakken van +/- een halve cm en doe je in een ovenvaste schaal. Je oven mag je ondertussen al voorverwarmen tot 220°C Dan pel je 1 teentje knoflook, dat je daarna in stukjes hakt. De stukjes meng je door de venkel in de schaal. Dan verdeel je de boter in plakjes over het schoteltje. En daarna giet je er nog een half glaasje witte wijn bij. Tenslotte neem je nog een vel bakpapier dat je verfrommelt en onder de kraan nat maakt. Dat vouw je volledig over de inhoud van je schoteltje. Dit geheel zet je 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C

Lees ook

Is geroosterde venkel gezond om te eten?

Door de venkel te grillen in de oven blijven zijn voedingsstoffen optimaal behouden en smaakt hij le Lees meer

Welke kruiden passen goed bij venkel?

Mosterdzaad geeft een subtiele, pittige smaak en voegt textuur toe aan venkelgerechten. Kardemom zo Lees meer

Victor Lucas
Victor Lucas
2025-09-23 00:47:37
Count answers : 12
0
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Doe alle ingrediënten in een passende ovenschaal. Haal een stuk bakpapier onder de koude kraan en kreuk het een beetje. Leg het vochtige bakpapier over de venkel en stop goed in onder de venkel. Zet 20 minuten in de oven of tot de venkel mooi zacht en gaar is.
Linde Aeije
Linde Aeije
2025-09-13 14:51:58
Count answers : 9
0
Hak de gepelde ui en de venkelknol fijn en doe ze met 1 eetlepel olie en 1 klont boter in een grote, diepe pan en zet op matig vuur. Bak ze 10 minuten, of tot ze zacht maar nog niet verkleurd zijn en blijf regelmatig roeren. Roer er 2 minuten voor het eind de risottorijst door om de korrels een beetje te roosteren.

Lees ook

Hoe lang moet venkel in de oven?

Strooi er wat kruiden over en bak de venkel in de oven tot het zacht is, dat duurt ongeveer 40 min. Lees meer

Hoe rooster je venkel Ottolenghi?

Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een grote koeken/hapjes pan en bak daarin de venkelplakken aan beid Lees meer

Jinthe Ahmadi
Jinthe Ahmadi
2025-09-13 13:54:23
Count answers : 8
0
Snij de venkel in 8 stukken. Kook de aardappels en venkel 6 minuutjes. Giet ze af en doe de aardappels en venkel in een grote braadslede en bestrooi royaal met zeezout en peper. Strooi er de helft van de peterselie over, alle knoflook, boter en een goede scheut olijfolie. Schep alles door elkaar. Rooster 30-40 minuten.
Sylvie Bos
Sylvie Bos
2025-09-13 11:52:56
Count answers : 7
0
Snijd de knollen venkel in kwarten en de kwarten weer doormidden. Verwarm, terwijl de venkel staat te koken, de oven voor op 220°C. Haal na 10 minuten de venkel met een schuimspaan uit de pan en doe ze in de ovenschaal. Voeg de tomaatjes, de olijven, tijm en knoflook toe en strooi er peper en zout over. Giet er 2 scheuten olijfolie over en meng alles. Verdeel de wijn en boter over de groenten. Zet 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Lees ook

Wat doet venkel voor het lichaam van een vrouw?

Venkelzaad geeft dan ook verlichting bij allerlei typische vrouwenklachten die het gevolg zijn van e Lees meer

Hoeveel venkel mag je eten?

Doe dit wel in kleine hoeveelheden vanwege de sterke smaak. Begin altijd met kleine hoeveelheden ve Lees meer

Amélie Mol
Amélie Mol
2025-09-13 11:32:12
Count answers : 7
0
Verwarm je oven voor op 200°C. Doe aardappelen, ui en venkel in een ovenschaal of braadslee en bestrooi royaal met zeezout, versgemalen zwarte peper, verse fijngehakte peterselie en een fijngehakte teen knoflook. Verdeel 1 eetlepel koude boter en flink wat olijfolie erover en schep door elkaar. Rooster dit ca. 30 minuten in de oven tot alles goudbruin is.
Luka Kleibrink
Luka Kleibrink
2025-09-13 11:25:23
Count answers : 7
0
Doe de olijfolie in een koekenpan en doe daar de olie, 3 tenen geperste knoflook, ui, venkel en venkelzaad in. Laat het mengsel 10 minuten met het deksel op de pan zachtjes bakken. Verwarm de oven voor op 220 graden. Hussel de plakjes aardappel met een beetje olijfolie, peper en zout en leg ze in een laag op de vis. Zet de schaal ongeveer 25 minuten in de oven. Rooster de sneetjes stokbrood in een droge koekenpan pan, tosti-apparaat of broodrooster. Leg na 25 minuten de broodjes bovenop in de ovenschaal en bestrooi ze met nog een beetje geraspte kaas. Laat nog ongeveer 5 minuten in de oven bakken tot de kaas gesmolten is en een bruin korstje heeft.

Lees ook

Is venkel beter, geroosterd of rauw?

Venkel heeft een frisse, licht zoete smaak met een duidelijke anijsachtige ondertoon. Rauw is venkel Lees meer

Wat kun je klaarmaken met venkel?

Je kunt van venkel een salade maken. Je kunt venkelsoep maken. Venkel en vis is een perfecte match Lees meer

Teun Vegt
Teun Vegt
2025-09-13 10:58:53
Count answers : 6
0
Verwarm de oven voor op 170˚C. Haal de buitenste bladeren van de venkel af, samen met de blaadjes en het groen. Snijd de venkel in de lengte door de helft en haal de harde kern eruit. Hak de venkel in een paar grove stukken. Leg de gesneden groente in een ovenschaal, voeg de tomaatjes toe en schenk hierover rijkelijk de olijfolie. Strooi daarna het karwijzaad over de groente met wat peper en zout en roer goed om. Bak een uur in de oven en controleer dan of de venkel en wortelen zacht zijn geworden. Mocht het nog te hard zijn, verleng het dan met 10 minuten en check weer.