Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een grote koeken/hapjes pan en bak daarin de venkelplakken aan beide kanten ongeveer een minuut of 6.
Bestrooi de kanten tijdens het bakken royaal met zout en peper.
Let op: doe dit bakken in 2 sessies, want de plakken moeten naast elkaar in de pan passen.
Voeg tussen de 2 sessies eventueel een beetje extra olie toe.
Schep de plakken venkel uit de pan en zet even opzij.
Doe een beetje olijfolie in de pan en voeg de knoflook toe.
Bak ze 2 minuten en schep ze af en toe om.
Voeg dan 25ml citroensap (= van een halve citroen)toe en de eetlepel rode wijn azijn.
Laat 2 minuten inkoken.
Voeg dan de tomaat, bouillon, kappertjes, olijven, tijm en suiker toe.
Voeg ook wat zout en versgemalen peper toe.
Breng alles aan de kook en laat 2 minuten pruttelen, voordat je alle venkel weer terug in de pan doet.
Sluit de pan en stoof de venkel op laag vuur 15 minuten, tot de plakken mooi gaar zijn.
Haal dan de deksel van de pan en laat alles nog een kleine 5 minuten door pruttelen om de saus iets verder in te laten koken.
Dit gerecht is gebaseerd op een recept van Ottolenghi.
Ik had de helft van de benodigde ingrediënten niet in huis en dit is dus een wel erg vrij vertaalde versie van zijn recept uit Plenty More.