:

Hoe rooster je venkel Ottolenghi?

Tijmen Schwartsbach
Tijmen Schwartsbach
2025-10-21 03:15:45
Count answers : 7
0
Snijd de venkelknol in parten. Doe ze met de stukken kip, plakken sinaasappel, tijm en venkelzaad in de braadslede. Schep alles goed om en zet enkele uren of tot de volgende dag in de koelkast. Verhit de oven tot 220 graden. Zet de braadslede erin en braad alles 35-45 minuten tot de kip goudbruin en gaar is.
Benjamin Groenendaal
Benjamin Groenendaal
2025-10-18 05:08:01
Count answers : 10
0
Leg de venkel met de uien en de mandarijnplakken in de braadslede. Roer de rest van de ingrediënten door elkaar en schenk het in de braadslede over de kip en de groenten. Schuif de braadslede in het midden van de oven en laat de kip en de groenten in 20-25 minuten gaar braden. Schep tussentijds tweemaal om.

Lees ook

Is geroosterde venkel gezond om te eten?

Door de venkel te grillen in de oven blijven zijn voedingsstoffen optimaal behouden en smaakt hij le Lees meer

Welke kruiden passen goed bij venkel?

Mosterdzaad geeft een subtiele, pittige smaak en voegt textuur toe aan venkelgerechten. Kardemom zo Lees meer

Joël Boer
Joël Boer
2025-10-07 12:02:52
Count answers : 4
0
Snijd vervolgens de venkelknollen in dunne plakken. Pak een grote kom waar alles inpast en maak hierin eerst de dressing: mix dus de olijfolie, sumak, citroensap, kruiden, peper en zout door elkaar. Doe dan de plakken venkel erbij en hussel de boel een beetje met je handen.
Luna Beekman
Luna Beekman
2025-09-29 23:46:39
Count answers : 10
0
Zet een venkelknol rechtop en snijd deze in plakken van 2 cm dikte, doe dit met alle knollen. Verwarm een flinke koekenpan waar een deksel op kan met 2 el olie op halfhoog tot hoog vuur. Doe er ongeveer de helft van de venkel in en bestrooi met een snuf zout en royaal zwarte peper. Bak de venkel 2-3 minuten aan beide kanten tot deze mooi bruin zijn. Schep uit de pan en bak zo alle venkel. Voeg als het nodig is nog wat olie toe. Doe nu de knoflook in de pan met nog een klein beetje olie. Bak de tenen al omscheppend 3 minuten tot deze rondom licht geschroeid zijn. Draai het vuur halfhoog en giet er voorzichtig de verjus bij, laat dit in een paar minuten tot 2 el inkoken. Voeg de tomaat, 100 ml bouillon, kappertjes, olijven, tijm, suiker, ¼ tl zout en wat zwarte peper bij. Breng aan de kook en laat dit 2 minuten pruttelen. Doe de venkel erbij met de overige bouillon, sluit de pan en smoor de venkel ca. 12 minuten. Schep af en toe om tot de venkel botergaar is en de vloeistof licht gebonden is. Misschien moet alles nog een paar minuten zonder deksel inkoken om de saus wat te laten indikken. Leg de venkel op de borden, schep er wat van de saus over en serveer met een lepel ricotta en wat versgeraspte citroenschil. Sprenkel er wat lekkere olijfolie over en serveer de venkel warm of op kamertemperatuur.

Lees ook

Hoe lang moet venkel in de oven?

Strooi er wat kruiden over en bak de venkel in de oven tot het zacht is, dat duurt ongeveer 40 min. Lees meer

Wat doet venkel voor het lichaam van een vrouw?

Venkelzaad geeft dan ook verlichting bij allerlei typische vrouwenklachten die het gevolg zijn van e Lees meer

Lot Rek
Lot Rek
2025-09-25 13:34:52
Count answers : 9
0
Smelt 20 gr boter samen met de 45 ml - 3 el olijfolie in een grote koekenpan. Zodra de boter ophoudt met schuimen, leg je zoveel plakken venkel als er in de pan passen in de boter en braadt je de plakken 3-6 minuten aan elke kant mooi bruin. Parkeer de eerste gebruinde plakken even op een groot bord terwijl je de overgebleven plakken in de andere 20 gr boter bruin bakt. Verwijder de laatste plakken, zet de pan terug op het vuur staan ​​en voeg 30 gr - 2 el suiker, 15 gr - 1 el venkelzaad en een gezonde dosis versgemalen peper en een snufje zout toe. Schud de pan ongeveer 30 seconden krachtig om de boter, olie, venkelzaadjes en suiker gelijkmatig door de pan te verdelen. Leg nu alle venkel terug in de pan en laat de plakken in 2-4 minuten aan elke kant goed karameliseren. Plaats alle venkel vanuit de pan terug op het grote bord en meng het goed door met de fijngehakte teen knoflook terwijl de venkel nog warm is.
Luna le Gallen
Luna le Gallen
2025-09-13 08:33:15
Count answers : 10
0
Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een grote koeken/hapjes pan en bak daarin de venkelplakken aan beide kanten ongeveer een minuut of 6. Bestrooi de kanten tijdens het bakken royaal met zout en peper. Let op: doe dit bakken in 2 sessies, want de plakken moeten naast elkaar in de pan passen. Voeg tussen de 2 sessies eventueel een beetje extra olie toe. Schep de plakken venkel uit de pan en zet even opzij. Doe een beetje olijfolie in de pan en voeg de knoflook toe. Bak ze 2 minuten en schep ze af en toe om. Voeg dan 25ml citroensap (= van een halve citroen)toe en de eetlepel rode wijn azijn. Laat 2 minuten inkoken. Voeg dan de tomaat, bouillon, kappertjes, olijven, tijm en suiker toe. Voeg ook wat zout en versgemalen peper toe. Breng alles aan de kook en laat 2 minuten pruttelen, voordat je alle venkel weer terug in de pan doet. Sluit de pan en stoof de venkel op laag vuur 15 minuten, tot de plakken mooi gaar zijn. Haal dan de deksel van de pan en laat alles nog een kleine 5 minuten door pruttelen om de saus iets verder in te laten koken. Dit gerecht is gebaseerd op een recept van Ottolenghi. Ik had de helft van de benodigde ingrediënten niet in huis en dit is dus een wel erg vrij vertaalde versie van zijn recept uit Plenty More.

Lees ook

Hoeveel venkel mag je eten?

Doe dit wel in kleine hoeveelheden vanwege de sterke smaak. Begin altijd met kleine hoeveelheden ve Lees meer

Is venkel beter, geroosterd of rauw?

Venkel heeft een frisse, licht zoete smaak met een duidelijke anijsachtige ondertoon. Rauw is venkel Lees meer

Twan Martel
Twan Martel
2025-09-13 08:11:19
Count answers : 5
0
Breng in een middelgrote pan water aan de kook, voeg de blokjes venkel toe en kook 15 minuten op middelhoog vuur. Voeg de krenten toe en kook nog 5 minuten. Giet af in een vergiet en laat afkoelen. Doe de venkel en krenten in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Leg in de koelkast om verder af te koelen.