:

Hoe maak ik mijn champignonsoep dikker?

Dina Brouwer
Dina Brouwer
2025-08-26 17:53:56
Count answers : 5
0
Zet je soeppan op het hoogste vuur en haal de deksel van de pan. De hitte zorgt voor verdamping van het vocht dat je nét kwijt wilde. Draai het vuur uit wanneer de soep naar je zin is. Mix ze in een bakje met koud water totdat een vloeibaar papje ontstaat. Giet kleine delen van dit papje bij je soep terwijl je goed doorroert. Ziet de soep er goed uit? Laat hem dan nog vijf minuten doorkoken. Aardappel kan ook helpen om soep sterker te maken. Snijd maar eens wat blokjes uit een rauwe aardappel. Gooi deze bij de kokende soep en het zetmeel in de aardappel doet de rest. Wil je een gebonden soep indikken? Kookroom, crème fraîche of sojaroom zorgt voor een dikkere soep én een romige smaak. Voeg de room toe als de soep warm is en roer goed door.