:

Hoe maak je champignonsoep romig?

Mohammed Aslan
Mohammed Aslan
2025-08-26 10:21:56
Count answers : 3
0
Met een scheutje room pureer ik de soep fluweelzacht en romig, maar dat zou je ook goed kunnen vervangen door een vegan room. Pureer de soep glad met een staafmixer. Roer de slagroom erdoor en warm nog heel even door.
Lieve Frankhuizen
Lieve Frankhuizen
2025-08-26 09:28:04
Count answers : 3
0
De champignonsoep wordt met een basis roux gemaakt van boter en bloem. Hierdoor maak je een wat dikkere soep, die extra romig is door de toevoeging van kookroom of slagroom.

Lees ook

Hoe kan ik champignonsoep op smaak brengen?

Champignonsoep is lekker alleen ik gebruik geen peterselie maar Lavas dat geeft nog een betoverende Lees meer

Kan crème fraîche in champignonsoep?

Kan crème fraîche in champignonsoep? Ja, je kunt 125 g crème fraîche gebruiken. Lees meer

Amira van Dongen
Amira van Dongen
2025-08-26 07:43:52
Count answers : 4
0
De room maakt het lekker romig en voor mij is een champignonsoep dan ook niet compleet zonder een scheutje room erdoor. Verder heb je ui, knoflook, kruiden, kookroom en een beetje bloem nodig om er een gebonden soepje van te maken. Breng aan de kook en roer de kookroom erdoor. Je kunt ook kiezen voor bouillonpoeder welke laag is in zout bijvoorbeeld. Als je iets meer tijd en zin hebt, kun je natuurlijk ook een zelf getrokken bouillon als basis gebruiken voor dit recept.
Elisa Elsjan of Wipper
Elisa Elsjan of Wipper
2025-08-26 07:09:06
Count answers : 3
0
geen

Lees ook

Welke kruiden passen bij champignonsoep?

fijngehakte verse kruiden: koriander, peterselie en/of tijm. Serveer de soep met verse kruiden Lees meer

Hoe maak je soep romig?

Voor alle recepten kun je gewoon normale kookroom gebruiken. Mocht je niet zo goed tegen lactose kun Lees meer