:

Hoe gezond kun je glutenvrij eten?

Tim Pison
Tim Pison
2025-10-30 13:28:01
Count answers : 7
0
Ga voor puur. Als je iets zelf maakt, weet je tenslotte ook wat erin gaat. Kies bij voorkeur voor de volkoren versies van glutenvrije varianten, zodat je toch wat extra vezels binnenkrijgt. Voeg extra vezelrijke producten toe aan gerechten, zoals onbewerkte (gehakte) noten, pitten en zaden, of meng peulvruchten zoals erwten, bonen of linzen door het deeg. Groenten zijn van nature glutenvrij. Eet veel verse groenten, fruit, peulvruchten en zilvervliesrijst. Ga creatief met ingrediënten aan de slag en experimenteer. Koop je een bewerkt product? Check de verpakking dan goed, want zelfs in producten waarvan je het niet verwacht zitten gluten. Om het risico op sporen van gluten helemaal uit te sluiten, kun je het best kiezen voor producten met het glutenvrije Crossed Grain logo.
Luca van den Broek
Luca van den Broek
2025-10-30 10:17:53
Count answers : 9
0
Als je tegen gluten kan, kun je ze beter wel eten. Eet je geen gluten? Dan krijg je misschien te weinig belangrijke voedingsstoffen binnen. In producten zonder gluten zitten bijvoorbeeld vaak minder vezels. Vezels zorgen ervoor dat je lichaam voedsel goed verwerkt en dat je vol zit na het eten. Eet je geen gluten? Dan kun je deze voedingsstoffen alsnog binnenkrijgen. Maar het is moeilijker om er genoeg van te eten zonder graanproducten. Je krijgt dus sneller een tekort aan voedingsstoffen. Een voedingspatroon met meer gluten verkleint de kans op diabetes type 2. Dit komt vooral door de vezels in producten met gluten. Deze beschermen je tegen diabetes.

Lees ook

Is het gezond om geen gluten te eten?

Aangezien granen en vooral tarwe een belangrijk onderdeel zijn van ons dagelijks voedsel, kun je glu Lees meer

Kun je goed afvallen met glutenvrij eten?

Is afvallen echt zo anders voor iemand die glutenvrij eet, ten opzichte van iemand die dat niet hoef Lees meer

Jinthe Pieters van der Maes
Jinthe Pieters van der Maes
2025-10-30 10:13:14
Count answers : 4
0
1. Eet glutenvrij 2. Wees voorzichtig met van nature glutenvrije melen te koop bij bakkerijen of supermarkten. 3. Misschien klinkt dit een beetje gek, maar probeer zo min mogelijk bewerkte glutenvrije producten te nemen. 4. Eet veel van nature glutenvrije voeding, waaronder ook glutenvrije granen en pseudo-granen 5. Varieer 6. Jodium is een aandachtspunt bij glutenvrij eten en komt van nature voor in zeewier, zeevis en schaal- en schelpdieren.