:

Kun je goed afvallen met glutenvrij eten?

Timo van Veen
Timo van Veen
2025-10-30 11:39:38
Count answers : 4
0
Als je de glutenvolle producten daarentegen niet vervangt maar je dieet vooral aanvult met groente en fruit, kan het wel zo zijn dat je afvalt van een glutenvrij dieet. Dat komt simpelweg omdat je minder koolhydraten eet. Pasta en brood bevatten veel koolhydraten logischerwijs val je af wanneer je die producten weglaat. Wees niet bang om hulp te vragen wanneer je te zwaar bent geworden of juist nog steeds afvalt. Een glutenvrij dieet is een hele verandering en je hebt tijd nodig om er aan te wennen. Een glutenvrij dieet vraagt veel creativiteit en doorzettingsvermogen en soms lukt dat niet meteen alleen. Dat is helemaal niet erg. Je hebt immers ook niet geleerd voor diëtist. Het is daarom zeker geen schande om professionele hulp te zoeken.
Frederique Lieshout
Frederique Lieshout
2025-10-30 09:45:07
Count answers : 6
0
Is afvallen echt zo anders voor iemand die glutenvrij eet, ten opzichte van iemand die dat niet hoeft. Nee toch, zou je zeggen. Je hebt wat meer creativiteit nodig. Zeker als je met een koolhydraatbeperking wilt afvallen. Veel glutenvrije dieetproducten barsten van het vet, suiker en zout. Bedenk maar eens een gezond, glutenvrij, energiebeperkt dagmenu waarmee je alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt én ook nog eens wat afvalt.

Lees ook

Is het gezond om geen gluten te eten?

Aangezien granen en vooral tarwe een belangrijk onderdeel zijn van ons dagelijks voedsel, kun je glu Lees meer

Hoe gezond kun je glutenvrij eten?

Als je tegen gluten kan, kun je ze beter wel eten. Eet je geen gluten? Dan krijg je misschien te we Lees meer

Bram van Ochten
Bram van Ochten
2025-10-30 09:12:51
Count answers : 6
0
Een eenzijdig eetpatroon, waarbij gluten en dus granen zonder aanvullende maatregelen worden weggelaten, kan leiden tot gebrek aan vitamines. Glutenvrij eten zonder aanvullende maatregelen leidt tot een eenzijdig eetpatroon. Vervangers voor de vezelrijke tarwe moeten dus worden overwogen als je glutenvrij eet. Glutenvrije producten bevatten vaak meer suiker, zout en vet dan ‘normale’ producten en minder noodzakelijke vezels, vitaminen en mineralen.