:

Wat zit er in rouille?

Nadine Timmermans
Nadine Timmermans
2025-10-16 08:54:12
Count answers : 5
0
Rouille is een mayonaise die vaak met bouillabaisse geserveerd wordt. De saffraan zorgt voor lekkere kruidige smaak. Ingrediënten 3 eidooiers 300 ml olijfolie 2 teentjes knoflook 1 citroen (sap) 10 ml water 1 cl azijn 15 g tomatenpuree 0,50 g saffraan peper zout
Sep van der Klein
Sep van der Klein
2025-10-05 06:23:50
Count answers : 7
0
De saus is roodbruin gekleurd door de rode chilipeper en saffraan die erin verwerkt worden. De pepertjes worden samen met knoflook en een fijngeprakte aardappel of broodkruim in een vijzel fijngewreven. Daarna wordt dit mengsel aangelengd met olijfolie en bouillon. Ook wordt er wel citroensap of vislever aan toegevoegd. Dat zijn mayonaise-achtige versies, waaraan cayennepeper(poeder) is toegevoegd. De kleur wordt soms bijgekleurd met tomatenpuree.

Lees ook

Wat is het verschil tussen vissoep en bouillabaisse?

Een échte bouillabaisse bestaat eigenlijk uit twee gerechten: de vijf soorten vis en de soep/saus wa Lees meer

Wat is het verschil tussen bouillabaisse en vissoep?

Er zijn verschillende soorten vissoep, elk weer met een andere kenmerkende smaak en ingrediënten. V Lees meer

Roan Koret
Roan Koret
2025-10-05 04:03:40
Count answers : 4
0
Rouille moet een mayonaise zijn met een perfecte balans tussen knoflook, citroen en saffraan. Rouille heeft de dikte van mayonaise. Je zou ook nog een theelepeltje Dijon mosterd en/of een paar eetlepels visbouillon of vissoep er doorheen kunnen doen. Heb je geen witbrood, dan zou je net als top chef Michel Roux een of twee gekookte aardappels kunnen nemen. Michel Roux doet overigens drie hardgekookte eierdooiers in plaats van een ongekookte eierdooier. Mocht je geen geroosterde paprika en/of saffraan hebben dan zou je net als Rick Stein met een paar eetlepels harissa je rouille kunnen maken. Dit is zijn recept voor rouille dat in zijn boek Seafood staat. Rick Stein doet drie vette knoflooktenen in zijn rouille. Dus ik zou het op één knoflookteen houden. Ik heb wel dat theelepeltje citroensap van Anthony Bourdain toegevoegd, want dat is net wat lekkerder.
Muhammed Meeusen
Muhammed Meeusen
2025-10-05 03:15:33
Count answers : 12
0
Rasp de citroenen en pers 1 citroen uit. Roer door de mayonaise en hak het venkelgroen fijn, roer door de mayo. Maak ondertussen de rouille.

Lees ook

Welke vis voor vissoep?

Voor de bouillabaisse kun je een mix van verschillende soorten vis gebruiken, zoals kabeljauw, roodb Lees meer

Waarom is bouillabaisse zo duur?

Bouillabaisse is in de oorsprong een armeluisgerecht: onverkoopbare vissen werden aan het eind van d Lees meer

Kian Grinwis Plaat Stuitjes
Kian Grinwis Plaat Stuitjes
2025-10-05 01:13:58
Count answers : 3
0
Het is het beste te omschrijven als een pittige knoflookmayonaise, vergelijkbaar met aioli: een pikante saus op basis van eidooiers, knoflook, saffraan en olijfolie, gekleurd met tomatenpuree. Sommmige mensen, zoals Yvette, doen (gegrilde) rode paprika door hun rouille. Wil je dat je saus een lekkere dikke structuur krijgt, voeg dan wat broodkruimels (zonder korst) toe. Ook een lekkere variant: pureer in plaats van broodkruimels een gekookte aardappel mee. Soms wordt er ook wat visbouillon bij gedaan, voor de smaak. En ben je gek op anijs, meng dan een scheutje pastis door je saus. Bij Héron kregen we een zálige (roze) rouille geserveerd als amuse, gemaakt van roze pink fir aardappeltjes, afgemaakt met verse aardappelchips
Mara Demirci
Mara Demirci
2025-10-05 00:53:15
Count answers : 6
0
Rouille is de Franse variant op de aioli, romig, smaak van knoflook en toch wat pittiger van smaak dan de Spaanse aioli. Die pit komt vooral door het toevoegen van saffraan, wat een hele bijzondere pittigheid geeft. Rouille is Frans voor roest, wat verwijst naar de kleur van het sausje. Normaal gesproken wordt rouille namelijk gekleurd met tomatenpuree. Ingrediënten voor de Rouille zijn 4 el mayo, 2 el Griekse yoghurt, een snufje cayennepeper, 2 el bouillabaisse kookvocht, 1 teen knoflook en twee draadjes saffraan.

Lees ook

Wat is het belangrijkste ingrediënt in bouillabaisse en waarom?

Bouillabaisse bestond uit de ongewenste vis vol graten die ze niet konden verkopen aan restaurants o Lees meer

Hoe eet je vissoep met rouille?

Je kunt de soep koud serveren en er stokbrood bij eten met rouille. Rouille is Frans voor roest, wat Lees meer