:

Hoe eet je vissoep met rouille?

Luka Kleibrink
Luka Kleibrink
2025-10-05 05:42:19
Count answers : 7
0
Verdeel de visstoof over diepe borden en schep in elk bord een flinke lepel rouille. Serveer met knapperig stokbrood. Een goede bouillabaisse heeft verder niet veel nodig. Een paar sneetjes geroosterd brood ernaast is vaak voldoende.
Vajèn van Parijs
Vajèn van Parijs
2025-10-05 04:16:45
Count answers : 6
0
Eerst eet je de soep met de crouton en rouille en daarna eet je de vis met de aardappelen. De vis en aardappelen zijn gegaard in de soep, maar horen dus afzonderlijk van elkaar gegeten te worden.

Lees ook

Wat is het verschil tussen vissoep en bouillabaisse?

Een échte bouillabaisse bestaat eigenlijk uit twee gerechten: de vijf soorten vis en de soep/saus wa Lees meer

Wat is het verschil tussen bouillabaisse en vissoep?

Er zijn verschillende soorten vissoep, elk weer met een andere kenmerkende smaak en ingrediënten. V Lees meer

Dani van Rijthoven
Dani van Rijthoven
2025-10-05 03:06:38
Count answers : 2
0
Besmeer sneetjes ciabatta of stokbrood met de rouille en serveer ze bij de soep.
Noëlle van den Velde
Noëlle van den Velde
2025-10-05 02:56:53
Count answers : 9
0
Je kunt de soep koud serveren en er stokbrood bij eten met rouille. Rouille is Frans voor roest, wat verwijst naar de kleur van het sausje, en is de Franse variant op de aioli. De kleur van saffraan wilde ik zoveel mogelijk laten zien en daarom heb ik het zonder tomatenpuree bereid, maar met een paar eetlepels kookvocht van de bouillabaisse. Het sausje serveer je koud en is onweerstaanbaar lekker met stokbrood en om dat te dippen in het kookvocht van de bouillabaise.

Lees ook

Wat zit er in rouille?

De saus is roodbruin gekleurd door de rode chilipeper en saffraan die erin verwerkt worden. De pepe Lees meer

Welke vis voor vissoep?

Voor de bouillabaisse kun je een mix van verschillende soorten vis gebruiken, zoals kabeljauw, roodb Lees meer

Sami Van Bragt
Sami Van Bragt
2025-10-05 02:35:02
Count answers : 5
0
De Franse vissoep zit bomvol smaak. Samen met de rouille is dit een heerlijk ‘luxe’ soepje. Of je kan het natuurlijk ook eten als maaltijdsoep (dan eet je er gewoon wat meer brood met rouille bij). Bedruppel de ciabatta met wat olijfolie en rooster gaar in de oven voor circa 5 minuten. Serveer de soep met ieder 2 gamba's en leg er royaal wat kokkels in en serveer met het groen van de venkel + de ciabatta met rouille.