:

Waarom is bouillabaisse zo duur?

Bradley Sardjoe
Bradley Sardjoe
2025-10-13 00:32:05
Count answers : 7
0
Oorspronkelijk was bouillabaisse een gerecht voor de armen. Uiteindelijk is dit niet meer een gerecht van de armen, maar juist een gerecht die tot de duurste gerechten op de kaart is gaan behoren. Doordat de naam bouillabaisse aan diverse vissoepen werd gelinkt is de echte bouillabaisse steeds duurder geworden.
Maryam Jacobs
Maryam Jacobs
2025-10-05 04:33:35
Count answers : 5
0
Bouillabaisse is in de oorsprong een armeluisgerecht: onverkoopbare vissen werden aan het eind van de werkdag door vissers op het strand in zeewater gekookt en dan gezamenlijk gegeten. Inmiddels is dit 'voedsel der armen' in de Franse restaurants die het nog correct bereiden tot de duurste gerechten op de kaart gaan behoren. De traditioneel bovenop liggende rascasse, een roofvis, is tamelijk zeldzaam geworden. Dat maakt deze vis – als hij al verkrijgbaar is – dus erg duur.

Lees ook

Wat is het verschil tussen vissoep en bouillabaisse?

Een échte bouillabaisse bestaat eigenlijk uit twee gerechten: de vijf soorten vis en de soep/saus wa Lees meer

Wat is het verschil tussen bouillabaisse en vissoep?

Er zijn verschillende soorten vissoep, elk weer met een andere kenmerkende smaak en ingrediënten. V Lees meer

Owen van der Berg
Owen van der Berg
2025-10-05 02:35:55
Count answers : 4
0
Met name de rascasse is inmiddels tamelijk zeldzaam geworden. De prijs van bouillabaisse is dan ook fors gestegen.