:

Welke vis voor vissoep?

Mohamed von Frijtag Drabbe Künzel
Mohamed von Frijtag Drabbe Künzel
2025-10-25 19:21:22
Count answers : 7
0
800 g Noordzeevis verschillende soorten
Pim Bezemer
Pim Bezemer
2025-10-16 09:56:17
Count answers : 7
0
Je kan de soep met vis naar keuze maken maar wij gaan in dit recept voor witvis en garnalen. De officieel vastgelegde vissoorten zijn erg duur en in Nederland lastig te verkrijgen. Dit is van oorsprong een traditioneel Amerikaans gerecht op basis van vis en room. De vis en aardappels worden gegaard in de visbouillon. In een officiële bouillabaisse horen echter meer vissoorten thuis dan alleen de rode poon.

Lees ook

Wat is het verschil tussen vissoep en bouillabaisse?

Een échte bouillabaisse bestaat eigenlijk uit twee gerechten: de vijf soorten vis en de soep/saus wa Lees meer

Wat is het verschil tussen bouillabaisse en vissoep?

Er zijn verschillende soorten vissoep, elk weer met een andere kenmerkende smaak en ingrediënten. V Lees meer

Bryan van Doorn
Bryan van Doorn
2025-10-05 04:53:03
Count answers : 2
0
Voor de bouillabaisse kun je een mix van verschillende soorten vis gebruiken, zoals kabeljauw, roodbaars en zeeduivel. Voor de garnalenbisque zijn garnalen natuurlijk een must, en voor de mosselsoep zijn verse mosselen ideaal, maar je kunt ook zeker andere zeevruchten toevoegen – zoals kokkels, vongole, rivierkreeftjes, et cetera.
Kevin Vermeulen
Kevin Vermeulen
2025-10-05 03:26:32
Count answers : 3
0
Geschikte vissoorten zijn bvb. kabeljauw, zeetong, tongschar, tarbot, griet, rog, heilbot, pladijs, schelvis, pollak, leng, rode poon. Je kan gaan voor graten en koppen bij de visboer, maar hele vissen geven een nog intensere smaak aan je vissoep. Volgens de traditie bestaat een bouillabaisse uit minstens 6 soorten vis, maar met minder exemplaren kan het even goed.

Lees ook

Wat zit er in rouille?

De saus is roodbruin gekleurd door de rode chilipeper en saffraan die erin verwerkt worden. De pepe Lees meer

Waarom is bouillabaisse zo duur?

Bouillabaisse is in de oorsprong een armeluisgerecht: onverkoopbare vissen werden aan het eind van d Lees meer

Collin Smit
Collin Smit
2025-10-05 02:45:00
Count answers : 6
0
Voor deze Noorse vissoep kun je ook andere soorten vis gebruiken. Kabeljauw is een goede optie, maar ook andere stevige vissen. Zalm dus, zoals ik hier heb gebruikt, of schelvis bijvoorbeeld. Je kunt ook altijd je visboer om advies vragen natuurlijk. Wie weet heeft hij of zij een lekker visje dat je nog niet kent maar dat wel heel geschikt is voor deze romige fiskesuppe.