:

Hoe zout je aubergines voordat je ze roostert?

Evie van Wijland
Evie van Wijland
2025-09-21 07:06:27
Count answers : 4
0
Je snijdt dus best je paarse vriend in de gewenste vorm en bestrooit die dan vervolgens gelijkmatig met een flinke hoeveelheid zout. Over de zoute smaak moet je je niet te veel zorgen maken. Je mag best gul zijn, want 90% van het zout spoel je nadien er weer af. Omdat een aubergine uit veel water bestaat, zorgt het zout ervoor dat het vocht eruit trekt. Na het zouten, laat je de aubergine uitlekken. Je ziet dat er na een kwartier waterdruppels aan de bovenkant verschijnen. Na ongeveer een uur tot anderhalf uur kan je de aubergine voorzichtig onder koud water afspoelen om het overtollige zout te verwijderen. Dep ze daarna zachtjes droog met wat keukenpapier.
Alicia Koning
Alicia Koning
2025-09-21 06:07:43
Count answers : 3
0
Ga je wel zouten, snijd dan de aubergine in stukken en bestrooi in een vergiet ruim met zout. Het vergiet zet je vervolgens op een grote bak of pan, zodat al het vocht dat vrijkomt wordt opgevangen. Na ongeveer een uur is de aubergine klaar voor gebruik. Snijd je de aubergines door midden en rooster je ze Ottolenghi-style in de oven, zout dan alleen de opengesneden kant van de aubergine. Als je de aubergine in z’n geheel roostert op open vuur – voor baba ganoush bijvoorbeeld – hoef je de aubergine helemaal niet te zouten.

Lees ook

Welke kruiden gebruik je bij aubergine?

1 tl gerookt paprikapoeder 1 tl komijnpoeder 1 tl kurkumapoeder 1 takje verse munt, alleen de bla Lees meer

Hoe rooster ik een aubergine?

Snijd de aubergines in plakken of grove blokjes, leg ze in een vergiet en meng met een royale hoevee Lees meer