:

Waarom eerst zout op aubergine?

Noud van Beeck
Noud van Beeck
2025-10-18 06:08:13
Count answers : 6
0
De aubergine van nu is lang niet zo bitter meer als de eiplant van toen. Dat we de plakken nog steeds behandelen met zout, is voor de smaak dus niet nodig. Het is slechts een oude bereidingswijze die al generaties meegaat. Want ondanks dat de zoutbehandeling de bittere smaak niet meer hoeft te verminderen, onttrekt het de aubergine nog wel van vocht. Om vocht te onttrekken kan het nuttig zijn, maar tegen de bittere smaak hoef je het in ieder geval niet te doen.
Noah van den Bosch
Noah van den Bosch
2025-10-08 16:32:13
Count answers : 6
0
Vroeger waren aubergines enorm bitter en door ze te zouten, haalde je de bittere smaak uit de groente. Door de aubergine vooraf te zouten, onttrek je er vocht uit en minder vocht is meer smaak. Bovendien zout je de aubergine zo van binnen en meer zout is ook meer smaak. Voor een extra geconcentreerde auberginesmaak is zouten dus een goed idee, maar noodzakelijk is het niet.

Lees ook

Welke kruiden gebruik je bij aubergine?

1 tl gerookt paprikapoeder 1 tl komijnpoeder 1 tl kurkumapoeder 1 takje verse munt, alleen de bla Lees meer

Hoe rooster ik een aubergine?

Snijd de aubergines in plakken of grove blokjes, leg ze in een vergiet en meng met een royale hoevee Lees meer

Jayden Wigman
Jayden Wigman
2025-09-30 18:44:18
Count answers : 8
0
Aubergines durven soms een beetje bitter zijn. Het bruine vocht dat uit de groente komt, zijn vooral bitterstoffen. Aubergines blijven vaak erg vochtig, taai en slurpen enorm veel olie. Door aubergines te zouten, onttrek je het vocht. In de eerste plaats zal het zout de bitterheid van de aubergine verminderen. Ze zullen beter bakken en minder waterig proeven. Ook zal je minder olie nodig hebben.
Thijs Zowran von Ranzow
Thijs Zowran von Ranzow
2025-09-20 23:32:44
Count answers : 4
0
Om de bittere smaak er uit te trekken. Het zout onttrekt vocht aan de aubergine, en daarmee verdwijnt een deel van de bittere smaak. Dat is om het overtollige vocht er uit te trekken. Dat is oorspronkelijk om het bittere vocht eruit te trekken. Het zout moet er op om het vocht te onttrekken wat vrij komt bij verwarming. Het zout onttrekt vocht aan de aubergine. Bovendien kun je ze beter bakken als ze wat minder vocht bevatten. Als je aubergine bakt, en van te voren met zout bestrooit, neemt het minder olie in zich op omdat het vocht er uitloopt.

Lees ook

Is gegrilde aubergine gezond?

De aubergine is erg gezond. De groente is caloriearm, nitraatarm, bevat geen zout en is vezelrijk. Lees meer

Wat is een goede combinatie met aubergine?

Andere groenten die goed combineren met aubergine zijn tomaat, courgette en paprika. Lekker met (pi Lees meer