:

Hoe rooster ik een aubergine?

Tim van den Velden
Tim van den Velden
2025-10-07 05:34:23
Count answers : 6
0
Verwijder de kroon van de aubergines en snijd de aubergines in de lengte in 8-10 dunne plakken. Meng het citroensap met 3/4 van de olie. Voeg de gedroogde oregano toe. Bestrijk de aubergineplakken aan beide kanten met dit mengsel. Gril de aubergine op de braai ca. 3 min. Keer halverwege.
Fem van Beek
Fem van Beek
2025-09-30 14:22:59
Count answers : 7
0
Om aubergine te roosteren houd je de vrucht in z’n geheel boven vuur. Dit kan een barbecue zijn, maar ook gewoon op het gasfornuis. Leg de aubergine op de gaspit en draai om de paar minuutjes, zodat hij gelijkmatig gaart en niet volledig verbrandt aan één kant. Tip: bedek je gasfornuis met aluminiumfolie zodat je na het roosteren het makkelijk kan schoonmaken. Als de aubergine verschrompeld is – dit duurt al gauw 30 tot 50 minuten – is hij klaar. Je zult merken dat de schil verbrand is en afbladdert. Laat de aubergine iets afkoelen en begin dan het met pellen van de verbrande schil. Hoe sneller je dit doet, hoe makkelijker.

Lees ook

Welke kruiden gebruik je bij aubergine?

1 tl gerookt paprikapoeder 1 tl komijnpoeder 1 tl kurkumapoeder 1 takje verse munt, alleen de bla Lees meer

Waarom eerst zout op aubergine?

Om de bittere smaak er uit te trekken. Het zout onttrekt vocht aan de aubergine, en daarmee verdwij Lees meer

Noud de la Rive Box
Noud de la Rive Box
2025-09-20 23:48:51
Count answers : 6
0
Snijd de aubergines in plakken of grove blokjes, leg ze in een vergiet en meng met een royale hoeveelheid zout. Laat zo 30 minuten staan zodat het vocht kan onttrekken. Spoel daarna goed af met koud water en dep de plakjes of blokjes droog met keukenpapier. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Verdeel de aubergine over het bakpapier. Meng in een kommetje de bakolijfolie, gerookt paprikapoeder, komijn en kurkuma met een klein snufje zout. Giet dit over de aubergine heen en meng met je handen goed door elkaar. Verdeel de aubergine gelijkmatig over het bakblik en zet deze 35 - 40 minuten in de oven tot de aubergine mooi geroosterd is, zacht en goudbruin.