:

Hoe rooster je een aubergine?

Jesse Werdes
Jesse Werdes
2025-09-21 04:08:55
Count answers : 5
0
Om aubergine te roosteren houd je de vrucht in z'n geheel boven vuur. Dit kan een barbecue zijn, maar ook gewoon op het gasfornuis. Leg de aubergine op de gaspit en draai om de paar minuutjes, zodat hij gelijkmatig gaart en niet volledig verbrandt aan één kant. Als de aubergine verschrompeld is – dit duurt al gauw 30 tot 50 minuten – is hij klaar. Laat de aubergine iets afkoelen en begin dan het met pellen van de verbrande schil. Hoe sneller je dit doet, hoe makkelijker.
Anouk Meyer
Anouk Meyer
2025-09-21 02:54:39
Count answers : 8
0
Snijd de aubergines in plakken of grove blokjes, leg ze in een vergiet en meng met een royale hoeveelheid zout. Laat zo 30 minuten staan zodat het vocht kan onttrekken. Spoel daarna goed af met koud water en dep de plakjes of blokjes droog met keukenpapier. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Meng in een kommetje de bakolijfolie, gerookt paprikapoeder, komijn en kurkuma met een klein snufje zout. Giet dit over de aubergine heen en meng met je handen goed door elkaar. Zet deze 35 - 40 minuten in de oven tot de aubergine mooi geroosterd is, zacht en goudbruin.

Lees ook

Welke kruiden gebruik je bij aubergine?

1 tl gerookt paprikapoeder 1 tl komijnpoeder 1 tl kurkumapoeder 1 takje verse munt, alleen de bla Lees meer

Hoe rooster ik een aubergine?

Snijd de aubergines in plakken of grove blokjes, leg ze in een vergiet en meng met een royale hoevee Lees meer