:

Kan ik zelfgemaakte kruidenboter invriezen?

Norah Badal
Norah Badal
2025-09-20 20:10:58
Count answers : 5
0
Kruidenboter maken is niet zo moeilijk. Meng roomboter op kamertemperatuur met lekkere, verse kruiden en breng eventueel op smaak met wat zout. Mijn tip voor kruidenboter bewaren: doe het in de vriezer. Vries de porties kruidenboter meteen in en in de vriezer blijft dit tot wel een half jaar goed. Ook handig: heb je te veel kruidenboter ingevroren? Snijd er gewoon er gewoon plakjes vanaf in de hoeveelheid die je nodig hebt. Dit werkt voor kruidenboter goed, maar ook voor roomboter zonder andere toevoegingen.
Laura Bud
Laura Bud
2025-09-20 19:55:15
Count answers : 9
0
Je kunt heel eenvoudig in je eigen keuken met enkele ingrediënten heerlijk zachte boter op smaak maken met klassieke tuinkruiden. Dan hebben wij een slim trucje voor je: maak gewoon vooraf een grotere hoeveelheid kruidenboter, verdeel deze in porties en gebruik Toppits® SafeLoc® Diepvrieszakjes om alles in te vriezen. Zo ben je optimaal voorbereid op de volgende barbecue en bescherm je tegelijk jouw tuinkruiden tegen uitdroging. De boter is bovendien tot wel negen maanden houdbaar in het vriesvak. Op het juiste moment herinnert de Toppits® Foodsaver App je eraan dat de houdbaarheid bijna is verstreken.

Lees ook

Hoe lang kun je zelfgemaakte kruidenolie bewaren?

Als je je kruidenolie op een koele en donkere plaats bewaart, kan je er maanden van genieten. Je kan Lees meer

Hoe kan je het beste verse kruiden invriezen?

Verse kruiden invriezen kan op twee manieren: door ze fijnsnijden of pureren en vervolgens in een ij Lees meer

Zoë Nieuwstraten
Zoë Nieuwstraten
2025-09-20 17:13:42
Count answers : 5
0
De kruidenboter is goed verpakt in de koelkast een paar weken houdbaar, maar laat zich ook heel goed invriezen. Tip: vries blokjes kruidenboter in een ijsblokjesvorm in. Druk ze daarna uit de vorm en bewaar ze in de vriezer in een diepvrieszakje. Of schep bolletjes kruidenboter met een kleine ijstang op een vel bakpapier en vries ze in. Zo heb je altijd een klontje kruidenboter bij de hand om een gerecht mee op smaak te brengen!