Gebruik in gerechten de kruidenolie die past bij het gerecht en het seizoen. Kruidenolies kunnen het beste worden gemaakt van stevige kruiden, probeer eens marjolein, oregano, Spaanse peper, knoflook, koriander, citroen, bieslook of munt. Gebruik een heel fijn geweven stof als zeef – de resten blijven in het doek. Steriliseer je potten of flessen vooraf. In dit recept maken we kruidenolie van basilicum – een kruid wat al 5.000 jaar door de mens wordt gebruikt. Stap 1 – het maken van basilicumolie Pluk verse basilicumblaadjes en doe deze in een kom. Giet over de bladeren kokend water en laat dit twee minuten staan. De geuren en smaken komen zo vrij. Stap 2 – het maken van basilicumolie Hak de bladeren zo fijn mogelijk en voeg telkens wat olijfolie toe en roer tegelijkertijd de olie en het mengsel goed door elkaar. Stap 3 – het maken van basilicumolie Zeef de olie met een heel fijn geweven stof en giet de olie over in een schone en gesteriliseerde pot of fles.