:

Wat is het krokante laagje op paella?

Esmée van der Meulen
Esmée van der Meulen
2025-09-19 23:48:29
Count answers : 9
0
Het krokante laagje op paella wordt socarrat genoemd. Socarrat is een krokant laagje rijst dat enigszins aangekoekt is aan de pan. Socarrat creëer je door het vuur, als al het vocht uit de paella verdampt is, nog even hoog te zetten. Let op! Zorg dat de rijst bruin wordt maar niet aanbrandt. Een andere reden om een groot oppervlak te hebben is de ‘socarrat’. Het is geen vereiste om een laag socarrat te hebben, maar doe je dit goed dan geef je de paella veel meer smaak mee!
Melle Dekker
Melle Dekker
2025-09-19 23:43:39
Count answers : 8
0
Als de rijst gaar is, zet je het vuur nog even wat hoger voor een krokant korstje aan de onderzijde.

Lees ook

Welke groenten zitten in paella?

Vaak zit in paella kip, chorizo, mosselen, langoustines en doperwten. Snijd ondertussen het harde s Lees meer

Wat mag niet in paella?

Langkorrelige rijst of basmati mag niet in paella. Chorizo mag niet in paella. Ui mag niet in pael Lees meer

Norah Badal
Norah Badal
2025-09-19 21:41:32
Count answers : 5
0
Het krokante laagje op paella is socarrat. Het ontstaat door de rijst langdurig te laten garen, zonder er doorheen te roeren. De korrels behouden zo hun vorm en nemen beetje bij beetje het kookvocht op. Met als adembenemend resultaat: socarrat, een heilig knapperig extraatje op de bodem van de pan. Het is een gekaramelliseerde laag onderaan in de paellapan.
Sara van Stralen
Sara van Stralen
2025-09-19 21:38:39
Count answers : 4
0
Bij de traditionele manier van bereiden stopt men op een gegeven moment met het omscheppen van de rijst. De krokante korst die dan ontstaat, heet ‘socarrat’. Thuis is dit, zeker zonder traditionele paellapan, lastiger te bereiken.

Lees ook

Wat zijn de traditionele ingrediënten van paella?

Ingrediënten 1.5 kg kip, poten, bouten en dijen700 gr konijn (wanneer je zonder konijn wilt koken ve Lees meer

Waarom mag je paella niet roeren?

Paella maken Als je eenmaal hebt besloten welke ingrediënten je wil gebruiken, gaan we paella maken. Lees meer