:

Waarom mag je paella niet roeren?

Jet Bozkurt
Jet Bozkurt
2025-09-19 21:28:00
Count answers : 9
0
Paella maken Als je eenmaal hebt besloten welke ingrediënten je wil gebruiken, gaan we paella maken. En hoe pak je dat nu aan? Het lijkt eigenlijk best wel op het maken van risotto, alleen voeg je bij paella de bouillon in één keer toe. Het mag best flink pruttelen en roer vooral niet, want dan krijg je dat bekende geroosterde laagje rijst op de bodem, ook wel de socarrat genoemd namelijk niet. Dat is het állerlekkerste van de hele paella. Vanaf nu niet meer roeren in de pan.
Jordy van der Ven
Jordy van der Ven
2025-09-19 21:24:22
Count answers : 5
0
Doe vervolgens de garnalen en schelpdieren erbij en gooi je pollepel weg, vanaf nu mag je niet meer roeren.

Lees ook

Welke groenten zitten in paella?

Vaak zit in paella kip, chorizo, mosselen, langoustines en doperwten. Snijd ondertussen het harde s Lees meer

Wat mag niet in paella?

Langkorrelige rijst of basmati mag niet in paella. Chorizo mag niet in paella. Ui mag niet in pael Lees meer

Finn Lopes
Finn Lopes
2025-09-19 20:47:29
Count answers : 4
0
Breng het geheel aan de kook, roer het nog eens goed door en zet het vuur laag. Vanaf dat moment is het belangrijk om niet meer in de paella te roeren, zodat de rijst rustig kan koken.