:

Waarom eigeel in chocolademousse?

Vajèn Smits
Vajèn Smits
2025-09-25 18:20:01
Count answers : 13
0
geen
Jamie van der Heyden
Jamie van der Heyden
2025-09-23 21:46:38
Count answers : 7
0
geen

Lees ook

Waarom mislukt chocomousse?

Lijkt me niet dat je zo een mousse krijgt maar een ganache en die hoort dus dik te zijn. Volgens mi Lees meer

Welke chocolademousse is vegetarisch?

Onze plantaardige chocolademousse is onweerstaanbaar luchtig en vol van smaak. Beleef een moment van Lees meer

Olivier van Este
Olivier van Este
2025-09-12 12:10:36
Count answers : 9
0
Eiwitten De luchtigheid komt van de eiwitten. Iedereen weet dat je kom vetvrij moet zijn als je eiwit stijf gaat kloppen. Mais als dat ook geen optie is: doe per 75 gram chocolade 2 tot 3 eetlepels warm water door de gesmolten chocolade (en geen kokend water, zoals sommige recepten voorschrijven). Je kunt er meer eigelen en/of -witten bij doen.
Joy Tielemans
Joy Tielemans
2025-09-06 07:45:47
Count answers : 3
0
Bij bepaalde variëteiten wordt ook het eigeel verwerkt. Door de mousse te laten afkoelen in de koelkast stolt de chocolade en wordt de mousse stijf. Een traditionele vers gemaakte mousse bevat ongepasteuriseerde rauwe eieren, waarin de salmonellabacterie aanwezig kan zijn. In verband met dit gezondheidsrisico kan ook gepasteuriseerd eiwit en eigeel gebruikt worden.

Lees ook

Wat is veganistische chocolade?

Chocolade is vegan wanneer het geen dierlijke ingrediënten bevat. Dit betekent dat de chocolade vol Lees meer

Waarom is mijn Chocomousse korrelig?

geen Lees meer

Ruben Sanders
Ruben Sanders
2025-08-28 12:05:54
Count answers : 2
0
geen
Jasper van der Brink
Jasper van der Brink
2025-08-28 09:39:20
Count answers : 18
0
Chocomousse heeft vet nodig om op te stijven. De perfecte vetstoffen voor je mousse zijn eigeel, room en boter.

Lees ook

Waarom stijft mijn chocolademousse niet op?

Chocolademousse maken is op zich niet moeilijk, maar toch kan er hier en daar iets mislopen. De mou Lees meer

Hoe lang moet chocolademousse opstijven?

Schep de chocomousse in bakjes of glaasjes en laat enkele uren opstijven in de koelkast. Lees meer