:

Waarom stijft mijn chocolademousse niet op?

Valerie Henriquez
Valerie Henriquez
2025-08-28 08:15:25
Count answers : 5
0
Je gebruikte niet de juiste chocolade. Door chocolade met meer cacaoboter zal je een zware en dikke substantie krijgen. Minder cacaoboter zorgt voor te weinig textuur in je chocolademousse. Je gebruikte te weinig chocolade. Als je te weinig chocolade gebruikt, zou dat er dus voor kunnen zorgen dat de textuur van de chocolademousse te zacht wordt.
Dylano Demirel
Dylano Demirel
2025-08-28 08:09:07
Count answers : 4
0
Chocolademousse maken is op zich niet moeilijk, maar toch kan er hier en daar iets mislopen. De mousse is niet stevig genoeg, hij begint te schiften of hij is veel te zwaar. Regel nummer 1: chocomousse heeft vet nodig om op te stijven. De perfecte vetstoffen voor je mousse zijn eigeel, room en boter. Om deze reden mag je geen melk bij de chocomousse doen, want die zal ervoor zorgen dat hij niet opstijft. Lijkt je chocomousse eerst stevig te worden, maar zakt hij daarna in? Let er dan op dat je de suiker in het begin aan het eiwit toevoegt en niet pas achteraf. De room moet koud zijn bij gebruik en het juiste vetgehalte hebben (minstens 35%).

Lees ook

Waarom mislukt chocomousse?

Lijkt me niet dat je zo een mousse krijgt maar een ganache en die hoort dus dik te zijn. Volgens mi Lees meer

Welke chocolademousse is vegetarisch?

Onze plantaardige chocolademousse is onweerstaanbaar luchtig en vol van smaak. Beleef een moment van Lees meer