:

Waarom mislukt chocomousse?

Lisa Demirel
Lisa Demirel
2025-08-28 09:15:27
Count answers : 2
0
geen
Teun Everts
Teun Everts
2025-08-28 07:02:41
Count answers : 1
0
geen

Lees ook

Welke chocolademousse is vegetarisch?

Onze plantaardige chocolademousse is onweerstaanbaar luchtig en vol van smaak. Beleef een moment van Lees meer

Wat is veganistische chocolade?

Chocolade is vegan wanneer het geen dierlijke ingrediënten bevat. Dit betekent dat de chocolade vol Lees meer

Sarah Rahajoe genaamd en geschreven ten Kate
Sarah Rahajoe genaamd en geschreven ten Kate
2025-08-28 06:49:21
Count answers : 2
0
Lijkt me niet dat je zo een mousse krijgt maar een ganache en die hoort dus dik te zijn. Volgens mij heb je ganache gemaakt en geen mousse (daar moet nog gelatine in). Dat is inderdaad de ganache, die wordt heel dik. Ik ken het recept niet maar heb je wel de juiste verhoudingen gebruikt.
Bram Hazenveld
Bram Hazenveld
2025-08-28 05:10:24
Count answers : 3
0
De chocolade die u heeft gebruikt was te vloeibaar. Chocolade met meer cacaoboter erin zorgt voor een zanderige textuur. De room werd te stijf opgeklopt. Als hij te stijf is, kunt u hem niet meer gemakkelijk mengen waardoor u een zanderige textuur creëert. De chocolade was niet warm genoeg. Verwarm de chocolade altijd genoeg voor u hem aan het mengsel voor de chocolademousse toevoegt.

Lees ook

Waarom is mijn Chocomousse korrelig?

geen Lees meer

Waarom stijft mijn chocolademousse niet op?

Chocolademousse maken is op zich niet moeilijk, maar toch kan er hier en daar iets mislopen. De mou Lees meer

Fedde Korkmaz
Fedde Korkmaz
2025-08-28 04:58:01
Count answers : 2
0
Je gebruikte niet de juiste chocolade Je klopte de room te stijf Je gebruikte te weinig chocolade Je chocolade was niet warm genoeg
Demi Verhoeven
Demi Verhoeven
2025-08-28 03:49:05
Count answers : 1
0
Chocolade smelten en laten afkoelen voordat het bij het eidooiermengsel wordt gevoegd kan helpen om te voorkomen dat de mousse te lopend wordt. Door de chocolade te laten afkoelen, kun je voorkomen dat de eiwitten opstijven. Het gebruik van melkchocolade kan ook een factor zijn waardoor de mousse te lopend wordt. De verhouding van de eieren kan ook een factor zijn, mogelijk moet je meer eiwitten of eidooiers gebruiken om een betere consistentie te krijgen.

Lees ook

Hoe lang moet chocolademousse opstijven?

Schep de chocomousse in bakjes of glaasjes en laat enkele uren opstijven in de koelkast. Lees meer

Waarom eigeel in chocolademousse?

Chocomousse heeft vet nodig om op te stijven. De perfecte vetstoffen voor je mousse zijn eigeel, r Lees meer