:

Waarom is mijn Chocomousse korrelig?

Kai de Koning
Kai de Koning
2025-09-28 10:38:34
Count answers : 2
0
De chocolade die u heeft gebruikt was te vloeibaar. Chocolade met meer cacaoboter erin zorgt voor een zanderige textuur. De room werd te stijf opgeklopt. Als hij te stijf is, kunt u hem niet meer gemakkelijk mengen waardoor u een zanderige textuur creëert. De chocolade was niet warm genoeg. Verwarm de chocolade altijd genoeg voor u hem aan het mengsel voor de chocolademousse toevoegt.
Zoey Goudriaan
Zoey Goudriaan
2025-09-23 22:55:22
Count answers : 4
0
Ik heb al vaak gehoord dat deze moet afkoelen, heb een minuutje laten afkoelen uit vrees dat deze weer zou opstijven. Ik heb nog 2 bijvragen: ik heb melkchocolade gebruikt, wegens pers. voorkeur, kan dit daardoor zijn dat ze te lopend is en komt het omdat de verhouding van de eieren gelijk is, moeten er niet meer eiwitten/eidooiers ??

Lees ook

Waarom mislukt chocomousse?

Lijkt me niet dat je zo een mousse krijgt maar een ganache en die hoort dus dik te zijn. Volgens mi Lees meer

Welke chocolademousse is vegetarisch?

Onze plantaardige chocolademousse is onweerstaanbaar luchtig en vol van smaak. Beleef een moment van Lees meer

Joy Kiliç
Joy Kiliç
2025-09-13 18:49:56
Count answers : 6
0
Als de room te stevig is opgeklopt, zou het moeilijk kunnen worden om hem door je chocolade te roeren. Daardoor zou de chocolademousse een zanderige textuur kunnen krijgen en dat wil je uiteraard vermijden. Je chocolade was niet warm genoeg De juiste temperatuur is cruciaal om te voorkomen dat de chocolade hard wordt. Als dat gebeurt, zouden er kleine klonters kunnen ontstaan en zou de mousse een zanderige textuur kunnen krijgen.
Lisa Demirel
Lisa Demirel
2025-09-05 20:34:56
Count answers : 4
0
Het eerste is vooral een kwestie van temperatuur. Je ziet de laatste tijd steeds vaker kookgoeroes die met grote stelligheid beweren dat de kom het water niet mag raken. Waar dat vandaan komt, weet ik niet, maar feit is dat je de temperatuur van de kom veel beter kunt controleren als die wél met de bodem in het water staat.

Lees ook

Wat is veganistische chocolade?

Chocolade is vegan wanneer het geen dierlijke ingrediënten bevat. Dit betekent dat de chocolade vol Lees meer

Waarom stijft mijn chocolademousse niet op?

Chocolademousse maken is op zich niet moeilijk, maar toch kan er hier en daar iets mislopen. De mou Lees meer

Xavi Courtier
Xavi Courtier
2025-08-28 11:41:19
Count answers : 18
0
geen