:

Hoeveel kruiden moet ik gebruiken in een marinade?

Liz van Oosten
Liz van Oosten
2025-10-10 09:43:22
Count answers : 5
0
Voor 500 gram vlees maak je een heerlijke Italiaanse balsamiocomarinade door in een kommetje 2 eetlepels fijngehakte verse groene kruiden. Neem basilicum, oregano, tijm en of platte peterselie. Voor 500 gram vis of groente maak je een heerlijke frisse marinade van 3 eetlepels verse gehakte oregano. Of 1 tl gedroogd.
Wesley de Vries
Wesley de Vries
2025-10-07 21:58:10
Count answers : 5
0
Uitgaande van 1 pond-750 gr vlees gebruik je meestal 5 eetlepels ketjap, sap van een halve citroen, 1 ui of 2 sjalotjes, 2 tenen knoflook en van alle gedroogde kruiden 1 theelepel. Alleen djinten zou ik een halve theelepel nemen, omdat dit snel overheerst. Ook van de suiker of Gula djawa zou ik maar een theelepel nemen. Heb je meer vlees dan kan je het in verhouding vermeerderen. Alle poeders kunnen volstaan met 1 volle theelepel, behalve djinten maar dat staat hierboven. Het lekkerst is het om arachideolie te nemen omdat wokolie vaak een uitgesproken smaak heeft. 2 volle eetlepels is al genoeg omdat het alleen voor het aanbakken van het vlees nodig is. Je kunt ook het vlees met het mengsel, liefst met schone handen, inmasseren en dan afgedekt laten inwerken.

Lees ook

Welke kruiden zijn het beste om te marineren?

1 deel olie 1 deel zuur 1 of 2 delen smaakmakers Ajuin, look, verse of gedroogde kruiden geven je Lees meer

Wat heb je nodig voor marinade?

Een marinade bestaat uit vet, zuur en smaakmakers. Vet zoals olie. Zuur zoals citroensap of azijn. S Lees meer

Rosalie Groen
Rosalie Groen
2025-10-01 04:50:34
Count answers : 2
0
1 deel zuur ingrediënt 1 deel vet ingrediënt 1 of 2 delen smaakmakers
Mohammed de Graaf
Mohammed de Graaf
2025-09-17 02:20:21
Count answers : 9
0
Kruiden: 2 tl. paprikapoeder 1 tl. zout 1/2 tl. kurkuma 1/2 tl. zwarte peper 1/2 tl. komijnpoeder Voeg alle kruiden toe en giet ook de zonnebloemolie erbij. Roer het gehakt goed door tot alle kruiden goed in het gehakt zijn getrokken.

Lees ook

Welke drie soorten marinades zijn er?

Er zijn droge marinades. Er zijn marinades op waterbasis. Er zijn marinades op oliebasis. Lees meer

Kun je verse kruiden gebruiken in een marinade?

Ook met verse kruiden kun je veel aroma en smaak aan je gerecht geven. Let wel op bij BBQ-marinades Lees meer