:

Wat is Marokkaanse amandelpasta?

Vera Schouten
Vera Schouten
2025-09-12 23:55:51
Count answers : 6
0
Amlou is een lichte zoete notenpasta van licht geroosterde amandelen, arganolie en honing. Amlou is een typische Marokkaanse delicatesse. Onze amlou is een mix van vers geroosterde amandelpasta, verse zelf geperste arganolie en zuivere bloemenhoning.
Ise Visser
Ise Visser
2025-09-12 21:55:06
Count answers : 2
0
Het is een smeuïge, gouden pasta die bij elke maaltijd past. Onze amlou komt uit de Soussvallei, diep in het Atlasgebergte. Hier verbouwen mijn familie en stam al generaties lang de ingrediënten voor deze speciale pasta. Een leuk weetje: de amandelen en argannoten die we gebruiken komen uit de grond van mijn oma! Elk potje wordt dus met liefde en zorg gemaakt, precies zoals zij het ons heeft geleerd.

Lees ook

Hoe maak ik zelf amandelpasta?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed en bakplaat met bakpapier en verdeel hier de amandelen Lees meer

Is amandelpasta echt beter voor je dan pindakaas?

Amandelpasta bevat veel onverzadigde vetten, vezels, eiwitten, vitamine E en magnesium, maar dat is Lees meer

Jasper van der Brink
Jasper van der Brink
2025-09-12 20:56:38
Count answers : 14
0
Amlou is een licht zoete amandelpasta van geroosterde amandelen, arganolie en sinaasappelhoning. De traditionele amlou is niet te zoet, maar lekker nootachtig en aromatisch van smaak en een tikkeltje gezoet met sinaasappelhoning. Het is glutenvrij en vezelrijk, daarnaast zijn de ingrediënten met de handmatig uitgekozen en 100% biologisch en boordevol vitamines.
Victor Lucas
Victor Lucas
2025-09-12 20:40:16
Count answers : 7
0
Amlou is een gezonde amandelpasta met een rijke smaak. Amlou een traditioneel geheim uit Marokko. Amlou is moeilijk te verkrijgen buiten Marokko. Recept voor een potje Amlou; Benodigdheden67 ml culinaire arganolie100 gram blanke amandelen33 ml honing Rooster de amandelen in een koekenpan op een zacht vuurtje. Wacht totdat de amandelen lichtbruin zien. Maal ze vervolgens fijn in een blender. Ook kleine hoeveelheden in een blender gaat overigens goed en snel. Vermeng vervolgens de fijngemalen amandelen met de culinaire arganolie en voeg een beetje bij beetje de honing naar smaak toe.

Lees ook

Hoe lang is zelfgemaakte amandelpasta houdbaar?

Tot 1 jaar in de keukenkast. Minder geschikt voor in de vriezer. Tot 2 maanden na THT-datum en mog Lees meer

Waarom worden mijn amandelen niet omgezet in amandelpasta?

Doe de amandelen in een blender of in een kom als je de staafmixer gebruikt. Pureer de amandelen tot Lees meer

Floor Feenstra
Floor Feenstra
2025-09-12 19:52:22
Count answers : 6
0
Amlou is een lichte zoete notenpasta van licht geroosterde amandelen, Arganolie en honing. Een typische Marokkaanse delicatesse. Amlou wordt gemaakt van vers geroosterde amandelpasta, verse zelf geperste Arganolie en zuivere bloemenhoning. Het is van nature glutenvrij, 100% natuurlijk, biologisch en zit vol met Vitamine E. Argan olie bevat essentiële onverzadigde vetzuren die geweldig goed zijn voor hart en hersenen. De echte originele amlou wordt vooral gemaakt rond de streek van Essaouira en agadir, daar waar de arganbomen groeien. Amlou is een mix van vers geroosterde amandelpasta, verse zelf geperste Arganolie en zuivere bloemenhoning.