Voor het maken van amandelpasta is een keukenmachine onmisbaar. Gebruik het liefst een keukenmachine die automatisch door mengt en waar je geen knopje in hoeft te blijven drukken. Je kunt dan ondertussen andere dingen doen en de keukenmachine zijn werk laten doen. Het duurt even voordat de amandelen daadwerkelijk een pasta zijn. Je zult zien dat de amandelen verschillende structuren aannemen. Eerst krijg je stukjes amandel, dan amandelmeel en dit gaat langzamerhand over tot een pasta. De pasta ontstaat doordat er olie uit de amandel vrijkomt.
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Smelt de kokosolie en meng dit samen met de amandelen, kaneel en zout in een kom. Spreid de amandelen uit over de bakplaat en bak de amandelen 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bakplaat uit de oven en laat de amandelen even afkoelen. Doe de amandelen in een keukenmachine en zet aan. Zet hem tussendoor even uit om de stukjes amandel aan de zijkanten van de kom naar beneden te duwen. Schep ook de onderkant om als deze erg vastplakt. Blijf vervolgens mixen totdat er een gladde pasta ontstaat. Dit duurt even. Schenk de amandelpasta over in een glazen potje. Doe het potje pas dicht als deze helemaal is afgekoeld.