:

Welke bouillon voor uiensoep?

Olivier van Este
Olivier van Este
2025-09-29 07:58:19
Count answers : 9
0
Een goede runderbouillon is essentieel voor de smaak. Idealiter trek je deze zelf van runderbotten, maar laten we eerlijk zijn: niet iedereen heeft daar de tijd of zin voor. Ik ook niet. De geur maakt me misselijk, dus dat is geen optie. Daarom koos ik deze keer voor de Krachtbouillon van Struik. Tien jaar geleden was kant-en-klare bouillon vaak volgestopt met onnodige toevoegingen, maar tegenwoordig doen steeds meer merken hun best om kwalitatieve producten op de markt te brengen. Is het hetzelfde als zelfgemaakte bouillon? Nee, maar het komt verrassend dicht in de buurt. Bovendien kun je deze bouillon ook gebruiken als basis voor sauzen of stoofschotels. 1,2 l runderbouillon
Lize van de Pol
Lize van de Pol
2025-09-23 19:16:57
Count answers : 5
0
Trek om te beginnen zelf de bouillon, zo niet gebruik kant en klare fond op bouillonblokjes, zie recept. Nu al roeren de bouillon en wijn toevoegen.

Lees ook

Wat is het geheim van een goede uiensoep?

Een goede Franse uiensoep kent eigenlijk niet een maar twee simpele maar belangrijke geheimen: gedul Lees meer

Hoelang moet je uien bakken voor uiensoep?

Bak de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze mooi bruin en gekarameliseerd zijn. Dat duurt best l Lees meer

Lisa Amalrada
Lisa Amalrada
2025-09-12 19:22:49
Count answers : 9
0
Met anderhalve liter bouillon maak je een dikke uiensoep met een heel volle smaak en doet de cognac wonderen voor deze klassieke Franse uiensoep met cognac, liefhebbers van een meer vloeibare variant voegen behalve meer bouillon misschien ook wat extra bloem toe. Voor de bouillon gebruik je 1 1/2 L hete runderbouillon.
Tara Henriquez
Tara Henriquez
2025-09-12 18:05:21
Count answers : 6
0
In klassieke Franse uiensoep is dit altijd runderbouillon waardoor uiensoep van zichzelf niet vegetarisch is. Wil je vegetarische uiensoep maken? Dan gebruik je simpelweg groentebouillon in plaats van runderbouillon. Ik voeg dan altijd nog een halve eetlepel bruine basterdsuiker toe. Verkruimel het bouillonblokje erover, ris blaadjes van de takjes tijm en voeg deze toe. Uiensoep maak je dus door de ui te karameliseren, af te blussen met (runder)bouillon en op smaak te brengen met o.a. een beetje tijm. of groentenbouillon + 1/2 eetlepel bruine basterdsuiker voor een vega(n) uiensoep

Lees ook

Waarom cognac in uiensoep?

Voeg daar een scheut cognac of witte wijn aan toe, en je krijgt die typische gelaagdheid die je smaa Lees meer

Hoe maak ik uiensoep op smaak?

Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met een theelepel zout. Schep de soep in vuurvaste kommen Lees meer

Fenne Rahajoe genaamd en geschreven ten Kate
Fenne Rahajoe genaamd en geschreven ten Kate
2025-09-12 17:29:09
Count answers : 11
0
Een groentebouillonblokje. 1 L warm water en het bouillonblokje toe aan de uien. 2 runderbouillonblokjes
Bente Schilt
Bente Schilt
2025-09-12 17:25:03
Count answers : 4
0
Doe dan het laurierblaadje, de takjes tijm en de runderbouillon in de pan. Doe dan een laurierblaadje, tijm en runderbouillon erbij. 1 liter runderbouillon

Lees ook

Is uiensoep gezond of ongezond?

Een heerlijke uiensoep is dan een makkelijke en gezonde oplossing. Uien zijn erg gezond vanwege de v Lees meer

Hoe bak ik lekkere gebakken uien?

Pel de uien en snijd ze in flinterdunne snippers of halve ringen. Dep de stukjes/ringen ui droog met Lees meer

Luc van Veen
Luc van Veen
2025-09-12 14:46:14
Count answers : 12
0
3 liter warme runderbouillon