:

Waarom cognac in uiensoep?

Fabian Claassen
Fabian Claassen
2025-10-17 05:43:31
Count answers : 6
0
Met anderhalve liter bouillon maak je een dikke uiensoep met een heel volle smaak en doet de cognac wonderen voor deze klassieke Franse uiensoep met cognac. Stap 6Roer de cognac door de soep en zet de grill aan. Schenk de soep in de terrine of de komen, voeg de croutons toe en verdeel de kaas erover. Zet de soep onder de grill en laat hem staan tot de kaas niet alleen gesmolten is, maar ook lichtbruin bubbelt. Serveer meteen.
Zoey die Pelser
Zoey die Pelser
2025-10-04 22:48:12
Count answers : 7
0
In plaats van witte wijn heb ik gekozen voor Cognac. Dit is een Franse likeur met een volle smaak met vanille aroma’s. Net datgene wat een hartige en zoete soep als uiensoep nodig heeft. Ik ben altijd bezig met een optimale smaakbalans in elke soep. Samengevat is Cognac gemaakt van witte gefermenteerde druiven en behoort tot de sterkere dranken. Cognac is van zichzelf al heerlijk en dan ook nog in de uiensoep? We koken maar al te graag met likeurtjes, het geeft gerechten soms net even dat extraatje!

Lees ook

Wat is het geheim van een goede uiensoep?

Een goede Franse uiensoep kent eigenlijk niet een maar twee simpele maar belangrijke geheimen: gedul Lees meer

Hoelang moet je uien bakken voor uiensoep?

Bak de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze mooi bruin en gekarameliseerd zijn. Dat duurt best l Lees meer

Fien Backer
Fien Backer
2025-09-30 20:43:25
Count answers : 10
0
Scheutje cognac erbij en natuurlijk zo’n stukje stokbrood met gesmolten kaas dat in de soep ronddrijft. Doe er een scheutje cognac bij en leg het kaasstokbrood erin. Ook lekker (maar dieet-technisch niet echt verantwoord): dump de overgebleven geraspte kaas rechtstreeks in de soep. Het smelt direct en je krijgt er van die heerlijke kaasdraden van…!
Rowan van Poppel
Rowan van Poppel
2025-09-22 21:33:07
Count answers : 6
0
De cognac is er ook erg lekker in.

Lees ook

Welke bouillon voor uiensoep?

Een groentebouillonblokje. 1 L warm water en het bouillonblokje toe aan de uien. 2 runderbouillonb Lees meer

Hoe maak ik uiensoep op smaak?

Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met een theelepel zout. Schep de soep in vuurvaste kommen Lees meer

Merijn van de Pol
Merijn van de Pol
2025-09-12 18:57:49
Count answers : 15
0
Voeg daar een scheut cognac of witte wijn aan toe, en je krijgt die typische gelaagdheid die je smaakpapillen laat dansen. Doe hetzelfde met de cognac en laat dit dan nog een uur koken. Wijnglas cognac