:

Hoe bak ik lekkere gebakken uien?

Wouter Beekman
Wouter Beekman
2025-09-12 20:43:53
Count answers : 4
0
Ui bakken doe je zo. Pel de ui en snijd in snippers of ringen, net wat past bij het gerecht. Verhit olijfolie of boter in een koekenpan. Voeg de ui toe en bak 3-5 minuten op middelhoog vuur. De ui is klaar als de stukjes glazig zijn. Je kunt ui ook goudbruin en zacht bakken voor een zoetere smaak: bak wat langer op laag vuur, max. 20 minuten. Roer regelmatig door. Liever ui bakken in de oven? Bak zo’n 20-25 minuten op 200°C.
Pepijn van der Veen
Pepijn van der Veen
2025-09-12 20:36:20
Count answers : 5
0
Pel de sjalotten en snijd ze flinterdun op de Chinese mandoline. Leg de dunne plakjes sjalot naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ongeveer 1 nacht drogen. Verhit de olie tot circa 180 ºC en bak de uitjes goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

Lees ook

Wat is het geheim van een goede uiensoep?

Een goede Franse uiensoep kent eigenlijk niet een maar twee simpele maar belangrijke geheimen: gedul Lees meer

Hoelang moet je uien bakken voor uiensoep?

Bak de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze mooi bruin en gekarameliseerd zijn. Dat duurt best l Lees meer

Stijn Vink
Stijn Vink
2025-09-12 20:02:00
Count answers : 2
0
Pel de uien en snijd ze in flinterdunne snippers of halve ringen. Dep de stukjes/ringen ui droog met keukenpapier. Doe de olie in een koekenpan en zet dit op het vuur. Doe ook direct de uitjes in de pan. De olie wordt steeds heter en de uitjes gaan bruisen. Zet het vuur dan weer iets lager en laat de uien langzaam frituren. Schep de uitjes uit de olie met een schuimspaan of zeef.
Jack Pham
Jack Pham
2025-09-12 18:47:48
Count answers : 3
0
Verwarm de koekenpan tot middelhoge temperatuur. Doe de olijfolie of roomboter in de pan en direct daarna de uien met een snufje zeezout. Begin met het zachtjes fruiten van de uien. De hitte van de pan en het zout zorgen ervoor dat het vocht uit de uien verdwijnt. Laat de uien nog een paar minuten bakken, ze worden als het goed is steeds doorzichtiger. Ga verder met bakken en roeren tot de uien mooi gekarameliseerd zijn. Wil je super gekarameliseerde uien? Herhaal dit proces dan een aantal keer en blijf tussendoor goed roeren.

Lees ook

Waarom cognac in uiensoep?

library.no_preview_available Lees meer

Welke bouillon voor uiensoep?

Een groentebouillonblokje. 1 L warm water en het bouillonblokje toe aan de uien. 2 runderbouillonb Lees meer

Dave Melet
Dave Melet
2025-09-12 18:15:12
Count answers : 7
0
Snij de ui in dunne ringen. Verhit de roombuter en olijfolie in een pan. Voeg de uienringen toe, bak even mee en zet het vuur laag. Laat het vervolgens heel rustig karameliseren terwijl je het af en toe omschept. Blijf erbij in de buurt, het duurt even (ca. 45-60 minuten) maar als het te hard gaat kan het verbranden. Blijf er dus echt even bij. Hoe langer je de uien bakt, hoe bruiner ze worden en ook hoe zoeter ze worden. Het verschil zit ‘m in de temperatuur en de tijd. Bakken doe je op hoger vuur en snel, karameliseren doe je op laag vuur en langzaam.