:

Hoe maak ik uiensoep op smaak?

Carlijn Nihoe
Carlijn Nihoe
2025-09-30 02:10:58
Count answers : 6
0
Om je uiensoep op smaak te brengen, bak je de uienringen met de tijmblaadjes 10 minuten op zacht vuur. Dan voeg je de suiker toe, goed omscheppen en fruit ze dan nog eens 20 minuten zachtjes. De uien karamelliseren op deze manier en worden intens zoet van smaak. Na het karamelliseren voeg je de knoflook toe en bak je een minuutje op hoger vuur mee. Vervolgens strooi je de bloem erover, schep je goed om en bak je ook dat een minuutje mee. Je blust af met de wijn of cognac en roert goed door. Laat even een minuutje pruttelen voordat de fond erbij gaat. Breng alles aan de kook en laat je uiensoep 20-30 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Victor Lucas
Victor Lucas
2025-09-20 00:33:08
Count answers : 12
0
Uiensoep maak je dus door de ui te karameliseren, af te blussen met (runder)bouillon en op smaak te brengen met o.a. een beetje tijm. Breng de soep tot slot op smaak met peper en zout. Wil je vegetarische uiensoep maken? Dan voeg je simpelweg groentebouillon toe in plaats van runderbouillon en een halve eetlepel bruine basterdsuiker.

Lees ook

Wat is het geheim van een goede uiensoep?

Een goede Franse uiensoep kent eigenlijk niet een maar twee simpele maar belangrijke geheimen: gedul Lees meer

Hoelang moet je uien bakken voor uiensoep?

Bak de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze mooi bruin en gekarameliseerd zijn. Dat duurt best l Lees meer

Fatima Verbeek
Fatima Verbeek
2025-09-12 18:38:28
Count answers : 7
0
Je kunt je uiensoep meer smaak geven als je uitgebakken spekjes of salami toevoegt. Je kunt je soep wat vullender maken door soepvlees of soepballetjes toe te voegen. Met een stokbroodje met kaas dat je roostert in de oven en als finishing touch toevoegt aan je rode uiensoep, kun je een lekkere gegratineerde uiensoep maken. Je kunt een romige, gebonden uiensoep maken door deze op basis van roux te maken, een mengsel van boter en bloem, of door een flinke scheut kook- of slagroom toe te voegen aan het eind van de bereiding.
Lieve van der Ploeg
Lieve van der Ploeg
2025-09-12 17:43:01
Count answers : 9
0
Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de witte wijn toe aan de soep. Breng het geheel aan de kook en laat het even op laag vuur pruttelen. Voeg vervolgens het water en bouillonblokjes toe. Doe een deksel op de pan en laat dit 25 minuten pruttelen. Zorg ervoor dat je de stokbroodjes vers maakt, want die smaken het beste wanneer ze net uit de oven komen.

Lees ook

Waarom cognac in uiensoep?

Voeg daar een scheut cognac of witte wijn aan toe, en je krijgt die typische gelaagdheid die je smaa Lees meer

Welke bouillon voor uiensoep?

Een groentebouillonblokje. 1 L warm water en het bouillonblokje toe aan de uien. 2 runderbouillonb Lees meer

Jolijn Molenaar
Jolijn Molenaar
2025-09-12 17:20:48
Count answers : 6
0
Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met een theelepel zout. Schep de soep in vuurvaste kommen. Leg op de soep een snee brood en bestrooi met de geraspte kaas.