:

Hoe krijg ik mijn tomatensoep dikker?

Sophia van de Veen
Sophia van de Veen
2025-09-09 04:25:09
Count answers : 3
0
Tomatensoep kan verdikt worden met elk van de eerder genoemde methoden – het toevoegen van een roux van maïszetmeel, geraspte aardappelen of gewone bloem. Er zijn ook andere mogelijkheden: een goede manier om tomatensoep te verdikken is door tomatenpuree toe te voegen, wat zowel smaak als dikte zal toevoegen. Je kunt ook je tomatensoep inkoken, wat simpelweg betekent dat je het laat sudderen zonder deksel. Inkoken van een gerecht betekent het verminderen van de hoeveelheid water door verdamping. Na een paar minuten langzaam koken, zal water als damp uit je tomatensoep ontsnappen. Wat overblijft in je pan zal geleidelijk dikker en dichter worden. Blijf de soep roeren bij het gebruik van deze reductiemethode, dit helpt om te voorkomen dat de soep aan de bodem van de pan blijft plakken.
Nathan de la Fontaine und d'Harnoncourt Unverzagt
Nathan de la Fontaine und d'Harnoncourt Unverzagt
2025-09-09 02:27:00
Count answers : 1
0
Til je de deksel van de pan en is je soep te waterig of te dun. Roer wat room door je creatie, je kunt de soep gemakkelijk met een papje van aangemaakte maïzena binden. Je kunt ook allesbinder gebruiken tegen een soep die te waterig is. Is je soep te waterig of te dun, een klassieke methode is legeren, oftewel binden met losgeklopte eidooiers. Als laatst kun je ervoor kiezen om een beurre manié maken. Dit is een gegaarde roux van boter met bloem. Roer hem door de hete soep en laat hem vervolgens nog circa 5 minuten koken.

Lees ook

Welke kruiden toevoegen aan tomatensoep?

De meest voor de hand liggende kruiden in tomatensoep zijn basilicum, oregano en tijm. Maar er zijn Lees meer

Hoe verdiep je de smaak van tomatensoep?

Doe in de zelfgemaakte tomatensoep 1a2 lepeltjes suiker en dan is het veel lekkerder. Maak tomatens Lees meer

Philip van den Broek
Philip van den Broek
2025-09-09 02:21:10
Count answers : 4
0
Hou je van lekker dikke groentesoep? Laat een geschild patatje meekoken met je soepgroenten voor een stevigere consistentie. Met maïzena of aardappelzetmeel geef je soepen extra binding in een handomdraai. Los een deel zetmeel op in een kleine hoeveelheid water tot je een glad papje hebt en voeg dit toe aan je soep om klonters te voorkomen. Een aantal soepen kan je laten indikken met een scheut room. Met een combinatie van boter en bloem maak je een gegaarde roux die je door de hete soep roert. Laat vijf minuten meekoken en je soep zal zacht en romig zijn.
Julie van der Heijden
Julie van der Heijden
2025-09-09 00:28:32
Count answers : 5
0
Met inkoken bereik je snel een dikkere soep. De soep wordt ook rijker van smaak doordat het vocht verdwijnt. Zet je soeppan op het hoogste vuur en haal de deksel van de pan. Draai het vuur uit wanneer de soep naar je zin is. Mix ze in een bakje met koud water totdat een vloeibaar papje ontstaat. Giet kleine delen van dit papje bij je soep terwijl je goed doorroert. Ziet de soep er goed uit, laat hem dan nog vijf minuten doorkoken. Koks gebruiken deze snelle truc al jaren in bijvoorbeeld een groenterijke linzensoep met bleekselderij. Voeg de room toe als de soep warm is en roer goed door.

Lees ook

Hoe krijg je zure smaak uit tomatensoep?

Is je tomatensaus te zuur, voegen we algauw een schepje suiker toe. Ook baking soda maakt je tomate Lees meer

Welke kruiden passen goed bij tomaten?

Basilicum, bieslook en peterselie. Peterselie heeft een uitgesproken, zuivere, aardachtige smaak me Lees meer