:

Hoe krijg je romige aardappelpuree?

Jan Jansdr
Jan Jansdr
2025-09-05 23:05:32
Count answers : 4
0
Het is niet alleen multifunctioneel, het is ook nog eens ultiem comfortfood. Daarvoor moet je iets extra’s doen met de puree. Geheime tip van de chef: vergeet niet het zuurtje in de puree! Voeg een scheutje rode wijnazijn of mosterd toe en de puree wordt direct flink geplust. Kook de aardappels zoals je normaal altijd doet, giet af, voeg de boter en andere smaakmakers toe en… een rauw ei. Pureer of stamp het rauwe ei goed door de hete puree en je krijgt de meest fluffy en romige puree waar je ooit van hebt kunnen dromen. Goed om te weten: je kunt eieren beter niet rauw eten, maar omdat je hem toevoegt aan gloeiendhete aardappels, gaart hij door. Zet dan de pan nog even op het vuur en warm eenmaal goed door terwijl je roert.
Benjamin Groenendaal
Benjamin Groenendaal
2025-09-05 22:19:15
Count answers : 4
0
Kook de aardappelen 20 minuten in water met zout. Giet de aardappelen af. Breng in een kleine pan de melk aan de kook, haal van het vuur af, dek af en zet apart. Pureer de nog hete aardappelen met een pureeknijper of met een stamper in een pan. Klop met een garde de warme melk en de boter door de fijngemaakte aardappelen. Blijf boven een laag vuur kloppen tot een luchtige aardappelpuree ontstaat. Breng de puree op smaak met zout, peper en (desgewenst) nootmuskaat.

Lees ook

Hoe maak je de perfecte puree?

Schil de aardappels en spoel ze af onder de kraan. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar in Lees meer

Wat doet Gordon Ramsay in zijn aardappelpuree?

Gordon Ramsay geeft zijn aardappelpuree meer pit door er maar liefst drie gesnipperde lente-uien doo Lees meer

Faas den Haag
Faas den Haag
2025-09-05 21:58:29
Count answers : 1
0
Het geheim zit hem vooral in de pureeknijper. De structuur van de aardappel blijft intact wat niet zo is als je een mixer gebruikt, dus nooit doen. Gebruik verder lekker bloemige aardappels en dan komt het helemaal goed. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Wassen en vervolgens koken in gezouten water. Zorg dat de aardappels net onder water staan. Als een vork heel makkelijk door de aardappel gaat is deze gaar. Giet af en zet terug op het vuur. Schud de aardappels regelmatig en laat goed droog koken. Doe de stukken aardappel in een pureeknijper en knijp fijn boven een schaal of bord. Voor een extra zacht resultaat haal je de fijngeknepen aardappels nogmaals door de knijper. Doe de aardappels terug in de pan samen met de warme melk, nootmuskaat en eidooiers. Goed roeren en verhitten. Voeg eventueel wat extra warme melk toe en breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en roer als laatste de klontjes roomboter door de puree.