:

Hoe maak je het beste aardappelpuree?

Eline Olykan
Eline Olykan
2025-09-24 12:31:49
Count answers : 3
0
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af. Laat de aardappelen in de kookpan op de kleinste pit op laag vuur in 2 min. droogkoken. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper (of pureeknijper). Voeg de melk en boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Tirza Kijk in de Vegte
Tirza Kijk in de Vegte
2025-09-17 23:44:38
Count answers : 5
0
Schil de aardappels en snijd ze stukken. Kook de aardappels in ruim water met een snuf zout in ca. 20 minuten gaar. Giet af en kook ze nog enkele minuten droog zodat het meeste vocht verdampt is (des te droger de aardappels – des te luchtiger de puree). Stamp de aardappels fijn met een stamper of gebruik een pureeknijper mocht je deze in huis hebben. Terwijl je aan het stampen bent voeg je de melk, crème fraîche en de peterselie toe. Breng de aardappelpuree verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Lees ook

Hoe maak je de perfecte puree?

Schil de aardappels en spoel ze af onder de kraan. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar in Lees meer

Wat doet Gordon Ramsay in zijn aardappelpuree?

Gordon Ramsay geeft zijn aardappelpuree meer pit door er maar liefst drie gesnipperde lente-uien doo Lees meer

Lola de Jonge
Lola de Jonge
2025-09-05 18:46:06
Count answers : 8
0
Perry zegt: “In tegenstelling tot een stamppot is een aardappelpuree fluweelzacht. Om dit voor elkaar te boksen adviseert hij een pureeknijper of een passe vite te gebruiken. “En heel, heel, veel boter.” Bij te weinig boter ga je de mist in en verpest je je puree. Zijn gouden tip om de puree echt goed op smaak te brengen is versgemalen nootmuskaat. Hij maakt aardappelpuree met Franse Ratte-aardappelen. Hij kookt ze in de schil, pelt ze en activeert het zetmeel waarmee de aardappelpuree bindt. Meteen afgieten en droog laten doorgaren. De aardappel heeft een perfecte garing wanneer er een kruimlaag op ontstaat, dan is-ie klaar om gestampt te worden. Hier voegt hij veel boter (eenvijfde) en een beetje melk, zout en peper aan toe. De melk moet warm zijn en zorgt ervoor dat de aardappelpuree niet gaat schiften en de vochtverhouding bewaard blijft. Gebruik ook niet te veel boter tegelijk om schift tegen te gaan. Zeef de aardappelpuree en zorg ervoor dat-ie niet te luchtig wordt. De structuur hoort als die van pasta te zijn. Dit bereik je door ‘m met een pannenlikker te roeren, dan wordt de aardappelpuree zacht.
Elise van den Berg
Elise van den Berg
2025-09-05 17:07:16
Count answers : 5
0
Schil de aardappels en spoel ze af onder de kraan. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar in een pan met water en een snufje zout. Verwarm in de tussentijd de melk. Giet de aardappels af. Stamp de aardappels fijn met een stamper en voeg de melk en boter toe. Stamp het geheel nu fijn tot een puree. Breng de aardappelpuree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Lees ook

Hoe puree op smaak brengen?

Je kunt een paar tenen knoflook meekoken en samen met de aardappelen pureren voor extra smaak. Of g Lees meer

Hoe maak ik mijn eigen puree?

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Lees meer

Justin van der Pol
Justin van der Pol
2025-09-05 15:24:31
Count answers : 8
0
Gebruik lekkere kruimige aardappels zoals de Doré, Bintje of Bildstar. Laat de aardappels na het koken indrogen door ze nog even door te verwarmen op een zacht vuurtje. Prak de aardappels met een vork of gebruik een pureeknijper. Gebruik verwarmde melk zodat deze snel door de aardappels wordt opgenomen. Voeg verwarmde slagroom toe, zodat je puree lekker romig wordt. Gebruik een boter van goede kwaliteit en wees er niet te zuinig mee. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken die even groot zijn. Kook de aardappels in 15 minuten in licht gezouten kokend water gaar. Giet ze af en laat ze 1-2 minuten op een heel laag vuur indrogen, zodat ze goed droog zijn voordat je ze prakt. Prak ze vervolgens met een vork of pers ze door een pureeknijper. Verwarm de melk tot het net begint te koken en roer dit geleidelijk door de aardappelpuree. Voeg het zout en peper toe naar smaak. Roer nu de slagroom door de aardappelpuree zodat het een gladde zachte structuur krijgt en verwarm de puree nog 5 minuten op een heel laag vuur. Voeg tot slot in gedeelten de klontjes boter toe aan de puree en roer deze goed door zodat ze lekker gaan smelten.