Geen mandoline in huis? Gebruik de dunschiller
Oh de mandoline, you love it or you hate it. En hoewel het apparaat zijn werk vlijmscherp doet, is het een vijand van culinaire snelheidsduivels. Éven iets snel door de mandoline jassen kost je al gauw je vingertoppen en daar zit niemand op te wachten. Ook als je geen mandoline hebt, kun je toch flinterdunne plakjes snijden van een aardappel, courgette, aubergine of andere groente. Gebruik hiervoor een dunschiller!
Let wel op dat het oppervlakte dat je snijdt, stabiel op je snijplank kan liggen. Is dat niet zo, dan is de dunschiller net zo gevaarlijk als de mandoline.
Citroenwater tegen bruin worden
Hoewel wij op het strand maar wat graag bruin worden, willen we dat van onze groentes en fruit niet. Het ziet er niet alleen onappetijtelijk uit, bruine groentes of fruit zijn ook een teken dat ’t product niet meer vers is. Dit kun je tegengaan, mede dankzij een van de kooktips van Gordon Ramsay. Meng hiervoor citroensap met water en giet dit over de appel, avocado of aardappels. Zo krijgen ze geen bruine uitslag. Bang dat de citroensmaak te sterk is? Geen zorgen: je kunt de groentes en fruit gewoon afspoelen voordat je ze gaat gebruiken.