:

Hoe maak je de perfecte puree?

Joël van der Ven
Joël van der Ven
2025-10-05 15:12:55
Count answers : 9
0
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken van ca. 3×3 cm zodat ze mooi gelijktijdig garen. Als je de aardappels kookt, kook ze dan tot ze zacht zijn maar niet zo lang dat ze rondom scheurtjes gaan vertonen, dan nemen ze te veel water op. Laat de aardappels uitlekken en laat ze even droogstomen in de pan. Voeg zodra de gekookte aardappels droog zijn optioneel een klein scheutje melk of slagroom toe. Zet de pan op het vuur om het vocht ook warm te maken. Voeg een flink klontje boter toe. Pureer de aardappels kort met een stamper of een handmixer glad. Breng de aardappelpuree met slagroom op smaak met zout en peper en optioneel nootmuskaat.
Jaylinn Ramos
Jaylinn Ramos
2025-10-03 14:46:06
Count answers : 7
0
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af in een vergiet. Doe de olie in de pan. Voeg de aardappelen toe en laat op de kleinste pit op laag vuur in 2 min. droogkoken. Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Snijd de boter in blokjes. Maak de aardappelen fijn met de aardappelpers. Doe terug in de pan, voeg de melk en de blokjes boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal is opgenomen. Breng op smaak met het zout, de nootmuskaat en eventueel peper naar smaak.

Lees ook

Wat doet Gordon Ramsay in zijn aardappelpuree?

Gordon Ramsay geeft zijn aardappelpuree meer pit door er maar liefst drie gesnipperde lente-uien doo Lees meer

Hoe maak je het beste aardappelpuree?

Perry zegt: “In tegenstelling tot een stamppot is een aardappelpuree fluweelzacht. Om dit voor elka Lees meer

Ayoub van Vliet
Ayoub van Vliet
2025-09-21 22:11:06
Count answers : 7
0
Gebruik voor puree altijd kruimige aardappels. Doe de aardappelen met de schil in een grote pan met 2 liter koud water met een eetlepel zout en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 25 tot 30 minuten in een gesloten pan. Giet de aardappelen af. Haal de warme aardappelen uit de pan en verwijder de schil. Doe de aardappelen terug in de pan op heel laag vuur en laat de aardappelen 2 minuten indrogen terwijl je blijft roeren met een houten pollepel. Pureer de warme aardappelen met een pureeknijper of een stamper boven de pan op heel laag vuur. Roer beetje bij beetje de stukjes boter door de puree en blijf roeren totdat je een glad en luchtig mengsel krijgt. Voeg op laag vuur hete melk in kleine scheuten aan de puree toe om de puree smeuïger te maken. Breng op smaak met zout en peper.
Danique Weerdenburg
Danique Weerdenburg
2025-09-17 15:31:13
Count answers : 5
0
1. Kies de juiste aardappel: je hebt immers bloemige aardappelen nodig zodat je puree de juiste smeuïgheid kan krijgen. 2. Kook je aardappelen tot ze net gaar zijn, giet ze meteen af en laat ze nog even droog doorgaren zodat al het vocht eruit gaat. 3. Gebruik een aardappelstamper en een zeef: een aardappelstamper is aan te bevelen, als je een mixer of keukenmachine gebruikt, komt er te veel zetmeel vrij waardoor je puree plakkerig wordt. 4. Zorg voor voldoende kruiding: een goede puree mag best goed gekruid zijn, dat begint reeds bij de aardappelen: kook deze altijd in gezouten water. 5. Voeg je vetstof pas op het einde toe: de beste vetstoffen in een puree zijn boter of eidooiers, olijfolie is ook mogelijk, maar zorgt voor een minder intense smaak en minder smeuïge puree. 6. Voeg melk of room toe voor extra smeuïgheid: wens je de puree nog smeuïger te maken, kan je ervoor kiezen om melk of room toe te voegen, doe dit echter pas helemaal op het einde en pas op met de hoeveelheid zodat je zeker bent dat het geen papje wordt. 7. Serveer meteen: puree moet je zo snel mogelijk na het bereiden serveren, anders zal je puree immers uitdrogen en minder lekker zijn.

Lees ook

Hoe puree op smaak brengen?

Je kunt een paar tenen knoflook meekoken en samen met de aardappelen pureren voor extra smaak. Of g Lees meer

Hoe maak ik mijn eigen puree?

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Lees meer

Mila Melet
Mila Melet
2025-09-05 15:34:54
Count answers : 4
0
Schil de aardappels en spoel ze af onder de kraan. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar in een pan met water en een snufje zout. Verwarm in de tussentijd de melk. Giet de aardappels af. Stamp de aardappels fijn met een stamper en voeg de melk en boter toe. Stamp het geheel nu fijn tot een puree. Breng de aardappelpuree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.