:

Hoeveel mensen in Nederland zijn flexitariër?

Melle Dekker
Melle Dekker
2025-11-25 10:59:47
Count answers : 11
0
Uit het onderzoek blijkt dat het percentage flexitariërs groeide van 3,5% naar 7,16%. Samen gaat het om ruim 11% van de bevolking. Dat betekent dat grofweg 1 op de 10 Nederlanders een overwegend plantaardig voedingspatroon volgt. Met een gezamenlijk marktaandeel van net boven de 10% blijft het aandeel vegetariërs en flexitariërs nog altijd klein. Ouderen boven de 65 blijken juist vaker flexitariër. Vrouwen, jongvolwassenen onder de 35 jaar en mensen met een hoger opleidingsniveau zijn beduidend vaker vegetarisch of flexitarisch dan andere groepen.
Zeynep Ramlal
Zeynep Ramlal
2025-11-18 16:13:01
Count answers : 6
0
Volgens het artikel is ongeveer 9% van de mensen flexitariër die hooguit een of twee keer per week vlees eten, en 6% van de consumenten eet geen vlees.

Lees ook

Wat zijn de voordelen van flexitariër zijn?

Mensen die op sommige dagen vlees laten staan, noemen we flexitariërs. Bijna 90% van de Nederlander Lees meer

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een gezond dieet?

Vooral het dagelijks eten van voldoende groenten en fruit speelt een cruciale rol in het verbeteren Lees meer

Lenn de Lange
Lenn de Lange
2025-11-05 11:30:52
Count answers : 4
0
Van de tien onderzochte landen had Nederland de meeste flexitariërs: 42 procent. Dat blijkt uit een onderzoek gesteund door de EU. Vegetariërs eten geen enkele soort vlees of vis, maar wel eieren en/of zuivelproducten.
Jolijn Molenaar
Jolijn Molenaar
2025-11-05 09:35:44
Count answers : 6
0
Het percentage mensen dat zich flexitariër noemt steeg van 14 procent in 2011 naar 43 procent vorig jaar. Deze zelfgenoemde flexitariërs met zijn allen niet minder vlees eten.

Lees ook

Hoeveel procent van de Nederlanders is flexitariër?

Hoewel het percentage mensen dat zich flexitariër noemt in 2011 14 procent was, is dat inmiddels toe Lees meer

Wat zijn de voordelen van het geen vlees eten?

Je veroorzaakt minder dierenleed. Je leeft gezonder. Het is beter voor klimaat en milieu. Vleesverva Lees meer

Beau Sahin
Beau Sahin
2025-11-05 09:10:12
Count answers : 6
0
In 2020 gaf 45 procent van de 18-plussers aan maximaal vier dagen in de week vlees te eten, dus ongeveer 45% van de 18-plussers in Nederland_reports zijn flexitariërs. Van de 18-plussers eet 44,7% maximaal 4 dagen per week vlees. Het overgrote deel van de volwassenen eet dus nog wel vlees; 20 procent dagelijks en 75 procent niet iedere dag. 5 procent eet geen vlees; 3 procent eet wel vis, 2 procent eet ook geen vis. 0,4 procent kiest voor een volledig plantaardig dieet. In 2020 zegt 35 procent van de 18-plussers dat ze in de voorafgaande 12 maanden minder vlees zijn gaan eten dan daarvoor, door vleesloze dagen in te lassen of door kleinere porties vlees te eten.
Zeynep Koster
Zeynep Koster
2025-11-05 08:11:32
Count answers : 6
0
De groep is inmiddels ingehaald door de flexitariërs, die bijna de helft van de Nederlanders bevat. 48% van de Nederlanders zijn flexitariër.

Lees ook

Wat gebeurt er als je minder vlees eet?

Bij mensen die veel vlees verorberen en dan 40 dagen stoppen, zal er een verschil optreden in lichaa Lees meer

Is een sapkuur goed voor je?

Veel mensen voelen zich beter na het volgen van een sapkuur, maar een sapkuur is niet voor iedereen Lees meer

Ben de Jong
Ben de Jong
2025-11-05 07:02:31
Count answers : 6
0
55% van de Nederlanders eet 3 dagen per week of vaker geen vlees bij de warme maaltijd of tussendoor. 3% van de Nederlanders is vegetariër, watFlexitarisme inhoudt.