Een opvallend voordeel van vegetarisch eten, is dat het kan zorgen voor minder risico op een hoge bloeddruk.
Vegetariërs hebben namelijk gemiddeld gezien een bloeddruk die lager ligt dan mensen die niet vegetarisch eten.
Een belangrijke oorzaak van hypertensie (een hoge bloeddruk) is overgewicht, maar door voedsel te eten met minder vet en meer vezels, soja-eiwit, groente en fruit, kun je ook de kans op een hoge bloeddruk verminderen.
Een ander voordeel van vegetarisch eten is dat het erop lijkt dat het de kans op overgewicht verlaagt.
Gemiddeld gezien hebben vegetariërs namelijk een lager lichaamsgewicht dan niet-vegetariërs.
Over het algemeen hebben mensen die een vegetarisch dieet volgen minder vaak last van hart- en vaatziekten.
Vegetariërs komen ook minder vaak te overlijden door deze ziekten, vergeleken met mensen die vlees eten.
Vegetarisch eten is goed voor het milieu.
De veeteelt is verantwoordelijk voor een significant deel van de broeikassen die jaarlijks uitgestoten worden.
Bij de productie van vegetarisch voedsel vindt natuurlijk ook uitstoot plaats, maar gemiddeld gezien minder dan bij de productie van vlees.
Met andere woorden, door vegetarisch te eten, draag je een steentje bij aan het milieu.