Groenten en Fruit Bessen, kersen, sinaasappels, bladgroenten, broccoli en paprika’s bevatten antioxidanten en fytochemicaliën die ontstekingen verminderen en de algehele gezondheid bevorderen.
Gezonde vetbronnen, zoals avocado’s, olijfolie, noten en zaden bevatten enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren, waaronder Omega-3 vetzuren, die ontstekingsremmende eigenschappen hebben.
Vette vis zoals zalm, makreel, sardines en forel zijn voedingsmiddelen rijk aan Omega-3 die ontstekingen verminderen.
Volle granen zoals zilvervliesrijst, quinoa, volkorenbrood en havermout leveren vezels en essentiële voedingsstoffen, terwijl bewerkte granen die ontstekingen kunnen veroorzaken, worden vermeden.
Magere eiwitbronnen, zoals gevogelte, vis, peulvruchten en tofu leveren noodzakelijke voedingsstoffen zonder de potentiële ontstekingsreactie die kan optreden bij rood vlees en bewerkte vleeswaren.
Kruiden en specerijen zoals kurkuma, gember, knoflook, kaneel en rozemarijn bevatten verbindingen met ontstekingsremmende eigenschappen.
Beperk bewerkte voedingsmiddelen en suikers, zoals suikerrijke snacks, frisdrank en geraffineerde koolhydraten, omdat deze voedingsmiddelen vaak ongezonde vetten, toevoegingen en hoge suikergehalten bevatten die ontstekingen kunnen veroorzaken.