:

Hoe maak je knoflooksaus met mayonaise?

Merle Koning
Merle Koning
2025-10-18 15:37:41
Count answers : 4
0
Schep de mayonaise in een bakje. Pers de knoflook zo fijn mogelijk en voeg toe. Voeg de kruiden het zout en peper toe. Je hebt nu een dikke knoflooksaus. Voor een dunnere saus kun je heel eenvoudig met water verdunnen. Doe dat met een eetlepel per keer. Liefst een nachtje goed afgedekt in de koelkast zetten. Voor opdienen even roeren.
Bram Janssens
Bram Janssens
2025-10-11 07:59:33
Count answers : 6
0
Je pers de knoflook fijn. Voeg de eetlepels mayonaise en de Griekse yoghurt toe. Wanneer je bij stap 2 alleen mayonaise hebt gebruikt, voeg dan een klein scheutje koffiemelk toe. Voeg naar smaak zout en peper toe en serveer de saus in een mooi schaaltje. Gebruik een goede mayonaise of yogonaise. Wil je een dikke, romige saus, vervang de Griekse yoghurt voor kwark.

Lees ook

Hoe lang blijft zelfgemaakte knoflookolie goed?

Bewaar de knoflookolie op een koele, donkere plaats. Het is ideaal om het in de koelkast te bewaren Lees meer

Hoe gezond is zelfgemaakte mayonaise?

Zelfgemaakte mayonaise is veel lekkerder, gezonder én ook nog eens leuk om te maken. De ongezonde ma Lees meer

Amy de Jager
Amy de Jager
2025-10-11 07:37:57
Count answers : 3
0
Zelf knoflooksaus maken is heel makkelijk. Pak je (zelfgemaakte) mayonaise, twee teentjes knoflook, wat citroensap en je kruiden naar keuze. Eerst roer je de mayonaise los en dan doe je de knoflook, citroensap en peterselie erbij. Vervolgens breng je jouw sausje op smaak met zout en peper. Roer de saus goed door tot alle ingrediënten met elkaar gemengd zijn. Laat het vervolgens even een half uurtje in de koelkast staan. Zo trekken de smaken goed in de mayonaise.
Rayan Çelik
Rayan Çelik
2025-10-11 06:41:41
Count answers : 5
0
Roer de mayonaise en de yoghurt door elkaar. Pel de teentjes knoflook en rasp ze met een fijne rasp. Voeg de knoflookpulp toe aan de mayonaise en yoghurt. Doe het citroensap, de verse kruiden en een snuf zout erbij en roer goed door. Bewaar de knoflooksaus in de koelkast.

Lees ook

Welke olie is het beste om mayonaise van te maken?

Welke olie kan ik het beste gebruiken? Een neutrale plantaardige olie, zoals zonnebloemolie. Ook m Lees meer

Waarom wordt mijn zelfgemaakte mayonaise niet dik?

Het kan zijn dat je mayonaise niet dik wordt omdat je ingrediënten niet op kamertemperatuur zijn. M Lees meer

Pleun Bosman
Pleun Bosman
2025-10-11 05:37:46
Count answers : 7
0
Doe de Griekse yoghurt en mayonaise in een kom. Voeg de honing en citroensap toe en meng door elkaar. Knijp de knoflookbol uit boven de kom en meng goed door. Bewaar de zelfgemaakte knoflooksaus afgedekt in de koelkast, voor maximaal 5 dagen.
Linde Zum Vörde Sive Vörding
Linde Zum Vörde Sive Vörding
2025-10-11 05:04:46
Count answers : 4
0
Neem een ruime kom en doe hier het citroensap en de suiker in. Meng goed door elkaar. Pers de knoflooktenen uit en voeg aan de suiker en citroensap toe. Begin met 2-3 teentjes knoflook, voeg later naar smaak eventueel meer toe. Voeg de mayonaise en de crème fraîche toe. Goed doorroeren en doe de verse kruiden erbij. Meng en breng op smaak met peper en zout. Proef en voeg eventueel extra knoflook toe. Garneer eventueel met een beetje peterselie.

Lees ook

Is knoflookolie botulisme veroorzaakt?

Ja, knoflookolie is een van de producten die risico lopen op besmetting met Clostridium botulinum. D Lees meer

Kan botulisme in knoflook gedood worden door koken?

Even verhitten van de knoflook is niet voldoende om de bacteriën te doden. Je vergroot je overleving Lees meer