:

Hoe maak je echte pesto?

Juliette Polat
Juliette Polat
2025-11-26 20:40:11
Count answers : 8
0
Stamp eerst de gepelde tenen knoflook fijn met wat grof zeezout. Doe daarna de basilicumblaadjes erbij, en blijf draaien tot er frisgroen sap vrijkomt. Daarna doe je achtereenvolgens de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas en de pecorino erbij. Voeg ten slotte geleidelijk de olijfolie toe en maak het geheel tot een smeuïge massa. Serveer met de pasta, die je al dente hebt gekookt. Traditioneel wordt de pesto in een vijzel klaargemaakt.
Yasmin Korkmaz
Yasmin Korkmaz
2025-11-16 13:05:05
Count answers : 9
0
Pel de knoflook en stamp de tenen fijn in een vijzel. Voeg vervolgens een beetje zeezout toe en stamp even mee. Stamp dan ook de basilicumblaadjes mee en voeg wederom een beetje zeezout toe. Voeg als de basilicumblaadjes helemaal fijn zijn gestampt de pijnboompitten toe en stamp ze eveneens fijn. Voeg dan de geraspte pecorino en een scheutje olijfolie toe. Als dit helemaal is fijngestampt, voeg je de geraspte Parmezaanse kaas en de rest van de olijfolie toe. Stamp alles fijn en roer de pesto nog een keer goed door.

Lees ook

Waar kun je allemaal pesto van maken?

Je kunt pesto maken van basilicum, maar het is ook mogelijk om pesto te maken van pistache en bosui Lees meer

Hoe kan ik zelf pesto maken zonder basilicum?

Vous kunt pesto maken zonder basilicum door in plaats daarvan kruiden te gebruiken zoals munt, peter Lees meer

Charlotte Fechant
Charlotte Fechant
2025-11-10 04:06:15
Count answers : 2
0
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op middellaag vuur. Schep regelmatig om en strooi op een groot bord als ze goudbruin zijn en gaan geuren. Laat afkoelen. Meng dit met het gehakte teentje knoflook en de afgekoelde pijnboompitten in een hakmolen of keukenmachine. Maal helemaal fijn. Voeg nu de basilicumblaadjes toe en de helft van de olijfolie. Maal fijn en schenk, terwijl de machine draait, in een straaltje de rest van de olijfolie erbij tot je een mooie pesto consistentie hebt. Proef en breng naar wens verder op smaak met zout en peper. Schep je basilicum pesto over in een schoon potje, schenk er een dun laagje olijfolie op, sluit af en bewaar tot 1 week in de koelkast.
Colin Meijer
Colin Meijer
2025-11-04 00:53:31
Count answers : 8
0
Je kunt de saus ook maken door alles in de keukenmachine of blender te doen en ’t fijn te malen, maar wil je het op de traditionele manier doen, dan gaat het zo: Plet de knoflooktenen in een vijzel en voeg een snufje zout toe. Maal dit, totdat de knoflook helemaal fijn is. Voeg vervolgens de basilicum toe en maal dit met de vijzel tot een stevige massa. Nu mogen de pijnboompitten en de Pecorino Romano erbij. Stamp deze plat en maal ze met de rest van de ingrediënten tot een stevige massa. Als laatste giet je beetje bij beetje wat olijfolie bij de pesto, totdat het de dikte heeft die jij wilt. Als alles goed gemengd is voeg je ook de Parmezaanse kaas toe. Meng de saus nogmaals goed en maak hem af met zout naar smaak.

Lees ook

Wat is het verschil tussen tapenade en pesto?

Op het eerste gezicht doet rode pesto of pesto rosso denken aan tapenade maar het zijn echt twee tot Lees meer

Wat is een goed alternatief voor basilicum in pesto?

Pesto met bosui, peterselie en walnoten Pesto met munt en pistache Rucola pesto Pesto met basi Lees meer

Anne van der Wal
Anne van der Wal
2025-10-26 15:29:35
Count answers : 12
0
Zelf pesto maken is een leuk klusje om te doen. Zorg voor hele verse basilicum, het liefst vers geplukt van een plantje. Verder heb je voor pesto een lekkere, goede olijfolie nodig, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpannetje tot ze licht verkleurd zijn. Doe de basilicumblaadjes in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg vervolgens de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook en de olijfolie toe. Mix dit in de keukenmachine tot een mooie pesto. Voeg naar smaak wat citroensap en versgemalen zwarte peper toe.
Puck Malik
Puck Malik
2025-10-21 23:28:36
Count answers : 7
0
Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en voeg de pijnboompitten toe. Rooster ze lichtjes tot ze goudbruin zijn. Pel de teentjes knoflook en hak ze grof. Gebruik een vijzel en stamper om de knoflook fijn te malen, of gebruik een keukenmachine of blender. Voeg de basilicumblaadjes toe aan de knoflook en maal ze fijn. Voeg vervolgens de geroosterde pijnboompitten toe en maal ze samen met de basilicumblaadjes en knoflook tot een grove pasta. Voeg vervolgens zowel de geraspte Parmezaanse kaas als de geraspte Pecorino Sardo toe aan het basilicum-mengsel en meng goed door elkaar. Terwijl je roert, giet je geleidelijk de olijfolie in het mengsel. Blijf roeren tot de olijfolie volledig is opgenomen en de pesto een gladde consistentie heeft. Voeg zout naar smaak toe en roer nogmaals goed door.
Lex van den Nuwenhijsen
Lex van den Nuwenhijsen
2025-10-10 19:27:44
Count answers : 8
0
Haal al het groen van de basilicumplant af en snij het iets kleiner, zodat het makkelijk in de hakmolen past. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten toe en draai tot een puree. Voeg nu de olijfolie in gedeeltes toe, tot de pesto de gewenste dikte heeft. Haal de pesto uit de hakmolen en breng op smaak met zout en peper.