:

Hoe maak je eigen pesto?

Aylin Oosterhek
Aylin Oosterhek
2025-09-29 13:07:24
Count answers : 6
0
Zelf pesto maken is een leuk klusje om te doen. Zorg voor hele verse basilicum, het liefst vers geplukt van een plantje. Rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpannetje tot ze licht verkleurd zijn. Doe de basilicumblaadjes in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg vervolgens de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook en de olijfolie toe. Mix dit in de keukenmachine tot een mooie pesto. Voeg naar smaak wat citroensap en versgemalen zwarte peper toe.
Johannes Kalloe
Johannes Kalloe
2025-09-29 12:56:05
Count answers : 10
0
Haal alle blaadjes plus de steeltjes van je basilicumplantje af. Doe dit in het bakje van je staafmixer. Draai het even tot een puree. Het geeft niet als het niet helemaal glad wordt. Voeg nu het gehakte teentje knoflook, de pijnboompitjes en de parmezaanse kaas toe en wat van de olijfolie. Draai weer even door. Voeg nu de rest van de olie toe en kijk hoe de dikte van de pesto is. Het moet niet te vloeibaar zijn, het mag best een beetje 'chunky' zijn. Draai het niet tot een puree. Pesto mag stukjes hebben. Voeg nu peper en zout naar smaak toe. Ik vind de pesto altijd lekkerder worden als je hem heel even laat staan voor je het gebruikt.

Lees ook

Hoe lang is zelfgemaakte pesto houdbaar?

Je kunt verse zelfgemaakte pesto tot 2 maanden in de koelkast bewaren in een gesteriliseerd weckpotj Lees meer

Is zelf pesto maken goedkoper?

Is lekker en ook nog goedkoper. Lees meer

Bjorn Gerritsen
Bjorn Gerritsen
2025-09-29 12:30:32
Count answers : 8
0
Voor het maken van de pesto heb je een vijzel, staafmixer of keukenmachine nodig. Ik gebruikte zelf mijn keukenmachine. Rooster de pijnboompitten voor extra smaak en pers het knoflookteentje uit. Doe alle ingrediënten bij elkaar in het bakje en laat de machine draaien tot het een mooie gladde massa is.
Mohammed Mohammad
Mohammed Mohammad
2025-09-29 10:12:41
Count answers : 10
0
Palmkool gaar koken in ongeveel 10 minuten, daarna uitlekken. Fijnmalen met knoflook, olie, kaas, pijnboompitten, peper en zout. Rooster de noten of pijnboompitten licht goudbruin in een droge koekenpan en laat ze een beetje afkoelen. Gooi simpelweg alle ingrediënten, behalve de olie en peper, in de keukenmachine. Even kort laten draaien tot alles grof gehakt is, dan een flinke scheut olijfolie erbij, nog even draaien en op smaak brengen met wat vers gemalen peper.

Lees ook

Waarom pesto niet opwarmen?

Pesto opwarmen vraagt om een beetje aandacht, maar het resultaat is een warme, smeuïge saus die goed Lees meer

Hoe voorkom ik schimmel op pesto?

Als je pesto uit een potje gebruikt, maak je het vaak niet allemaal in één keer op. Dan moet je daar Lees meer

Jaylinn de Ruiter
Jaylinn de Ruiter
2025-09-29 08:52:45
Count answers : 10
0
Haal al het groen van de basilicumplant af en snij het iets kleiner, zodat het makkelijk in de hakmolen past. Gebruik zowel de blaadjes als de stengels. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten toe en draai tot een puree. Voeg nu de olijfolie in gedeeltes toe, tot de pesto de gewenste dikte heeft. Haal de pesto uit de hakmolen en breng op smaak met zout en peper.
Mohamed Bruynzeels
Mohamed Bruynzeels
2025-09-29 08:09:03
Count answers : 2
0
Wanneer er zelf basilicum pesto gemaakt wordt, wordt er vaak een hakmolen, keukenmachine of zelfs een staapmixer gebruikt. Dat is uiteraard de snelste manier om pesto te maken, maar wil je voor de traditionele bereidingswijze gaan. Maak de groene pesto dan in een vijzel. Ingrediënten voor 1 portie basilicum pesto: 40 gr pijnboompitten, 30 gr verse basilicumblaadjes, 40 gr Parmezaanse kaas, 1 tenen knoflook, 0.5 citroen, 90 ml olijfolie, zwarte peper naar smaak.

Lees ook

Waarom is een potje pesto zo duur?

Een potje pesto is zo duur omdat het een product is met veel toegevoegde ingrediënten die de smaak b Lees meer

Is het veilig om pesto te koken?

Rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpannetje tot ze licht verkleurd zijn. Doe de basilicumb Lees meer