:

Hoe voorkom ik schimmel op pesto?

Justin Langevoort
Justin Langevoort
2025-10-28 16:00:51
Count answers : 2
0
Gebruik je een lepel die niet helemaal schoon is? Dan gaat het proces nog sneller. Gelukkig is deze schimmelsores makkelijk te tackelen: strijk met een schone lepel de pesto netjes glad en giet er een dun straaltje olijfolie bovenop. Dat olielaagje sluit de pesto af van zuurstof, waardoor bacteriën en schimmels veel minder kans krijgen. Deksel erop, terug in de koelkast en voilà: je pesto blijft fris tot de volgende keer dat je trek hebt.
Indy van de Velden
Indy van de Velden
2025-10-26 18:49:06
Count answers : 10
0
Zorg ervoor dat je de pesto goed afdekt en indien mogelijk een laagje olijfolie bovenop de pesto giet om de houdbaarheid te verlengen. De oplossing tegen schimmel in je pesto? Het antwoord is olijfolie. Alles wat je hoeft te doen, is een royale laag olijfolie in het potje gieten, net genoeg zodat alle pesto bedekt is. Sluit daarna het potje goed af en zet het in de koelkast. Je kunt de olie later gebruiken in een salade of bij het koken.

Lees ook

Hoe maak je eigen pesto?

Haal al het groen van de basilicumplant af en snij het iets kleiner, zodat het makkelijk in de hakmo Lees meer

Hoe lang is zelfgemaakte pesto houdbaar?

Je kunt verse zelfgemaakte pesto tot 2 maanden in de koelkast bewaren in een gesteriliseerd weckpotj Lees meer

Vera Schouten
Vera Schouten
2025-10-16 03:12:25
Count answers : 7
0
Gebruik je ook nog eens een lepel die niet helemaal schoon is, dan gaat het proces nóg sneller. Wat je nodig hebt? Aan olijfolie en een lepel heb je al genoeg.
Willem Janssen
Willem Janssen
2025-10-10 22:50:31
Count answers : 5
0
Schimmel gevonden in de jampot, appelmoes, pesto of pindakaas, gooi het dan direct weg, want de kans is groot dat er al bacterievorming gaande is in het potje. Om beschimmeling te voorkomen kunt u deze ook invriezen.

Lees ook

Is zelf pesto maken goedkoper?

Is lekker en ook nog goedkoper. Lees meer

Waarom pesto niet opwarmen?

Pesto opwarmen vraagt om een beetje aandacht, maar het resultaat is een warme, smeuïge saus die goed Lees meer

Marinus van de Velde
Marinus van de Velde
2025-09-29 11:05:50
Count answers : 6
0
Als je pesto uit een potje gebruikt, maak je het vaak niet allemaal in één keer op. Dan moet je daar gewoon een echt mega goeie laag olijfolie overheen gieten. Volledig, dat alles eronder zit. Draai hem dicht en zet hem in de koelkast. Op deze manier kan die tot tien keer langer mee. Deze olijfolie kun je er, de volgende keer dat je de pesto gebruikt, gewoon uitgieten en door een lekkere salade gooien. Of je kan het in een bakje gieten, zodat je het daarna weer over de pesto heen kan gieten.